Ν.Λιβεριάδου: «Είμαστε ίσοι όλοι, μπορεί να είμαστε διαφορετικοί, αλλά είμαστε ίσοι.»
«Είναι ένα όνειρο ζωής που πια σιγά –σιγά ολοκληρώνεται» δηλώνει η κα Νατάσα Λιβεριάδου χωρίς να κρύβει την συγκίνησή της για την αυριανή ημέρα. Γιατί αύριο στις έντεκα το πρωί θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια των Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης στην οδό Υψηλάντου 3 στην πόλη της Κομοτηνής του Συλλόγου ΜΕΡΙΜΝΑΣ Α.μεΑ. ΝΟΗΤΙΚΗΣ ΥΣΤΕΡΗΣΗΣ Ν. ΡΟΔΟΠΗΣ « Α Γ Ι Ο Ι Θ Ε Ο Δ Ω Ρ Ο Ι », μια σημαντική ημέρα που θα κλείσει με την βραδινή Μουσικοθεατρική Παράσταση με τίτλο “You can be a star” που θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής στις 6.30 μ.μ.

«Εδώ τα παιδιά θα μπορούν να έχουν το σπίτι τους πια. Τα παιδιά που δεν θα μπορούν, τα παιδιά που δεν θα έχουν γονείς , τα παιδιά που θα χρειάζεται για λίγο χρονικό διάστημα να φιλοξενηθούν» δηλώνει η κα Λιβεριάδου και μιλά για μια μεγάλη προσπάθεια που προηγήθηκε  με στόχο την  λήψη  των αδειών που απαιτούνται και προσθέτει « Μας βοήθησε πάρα πολύ ο γενικός γραμματέας Μέριμνας και Αλληλεγγύης τον οποίο έχουμε καλέσει και θα παραστεί , όπως και  τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας, τον κ. Βαρδακαστάνη, στην τελετή των εγκαινίων.»

Όπως τονίζει η κα Λιβεριάδου είναι πάρα πολλοί αυτοί που έχουν βοηθήσει από την στιγμή που έγινε η Μονάδα γι αυτό και σπεύδει να τους ευχαριστήσει, ιδιαίτερα ευχαριστεί τα νέα παιδιά του Δ.Σ. που, όπως λέει, «πραγματικά εργάζονται σαν νεότεροι και με καινούργιες ιδέες βοηθάνε πάρα πολύ στην στήριξη των «Αγίων Θεοδώρων».»

Στο σύνολο  του ο Σύλλογος διαθέτει δύο διαμερίσματα που φιλοξενούνται στην Οδό Υψηλάντου στο ένα θα μπορούν να φιλοξενούνται τρία και στο άλλο δύο παιδιά. Κι ένα μεγαλύτερο διαμέρισμα 120 τμ στην οδό Σιδηροχωρίου, όπου θα φιλοξενούνται άλλα τέσσερα παιδιά. Σε πρώτη φάση συνολικά θα φιλοξενούνται εννέα παιδιά τα οποία θα έχουν την βοήθεια του προσωπικού. «Σίγουρα θα είναι άτομα που θα έχουν σχέση με Νοσηλευτική Φροντίδα. Σίγουρα οι άνθρωποι που θα εργάζονται εκεί θα είναι παρόν επί 24ωρου βάσεως με βάρδιες. Ήδη στην Μονάδα απασχολούνται 31 άτομα και άλλα 16 θα απασχοληθούν στα σπίτια αυτά.» δηλώνει η κα Λιβεριάδου.

«Κι εγώ κι εσείς χρησιμοποιούμε την λέξη «παιδιά» πόσο χρονών είναι;» την ρωτάμε, γελά και σημειώνει πως πρόκειται για 41 παιδιά… ηλικίας από 18 μέχρι 54 ετών… «Είμαι μαζί τους 35 χρόνια, μαζί μεγαλώνουμε. Υπάρχει μια σχέση ζωής. Έχουμε πολύ δυνατή και μεγάλη αγάπη» σημειώνει συγκινημένη. Το πρόγραμμα τους ξεκινά το πρωί με πρωινό και συνεχίζεται με γυμναστική, με εργο-θεραπεία, με μουσικοθεραπεία, με την καλλιέργεια του περιβολιού, με την φροντίδα των πτηνών. Στην απογευματινή βάρδια απασχολούνται επίσης κάνοντας διάφορες δραστηριότητες.

«Προσπαθούμε να κάνουμε την Μονάδα την καλύτερη στην Ελλάδα.» δηλώνει η κα Λιβεριάδου έχοντας αποδείξει πως όταν λέει κάτι προσπαθεί με τους συνεργάτες της να το κάνει και πράξη. «Μας βοήθησε οικονομικά ο περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος, όπως συνέβη με τον ΠΕΡΠΑΤΩ και το Άσυλο Ανιάτων. Έτσι, μπορούμε να πληρώνουμε σε βάση τριών ετών, να πληρώνουμε τους υπαλλήλους και τα έξοδα λειτουργίας. Είναι πάρα πολύ σημαντικό, βασικό για τη σωστή λειτουργία» δηλώνει μην κρύβοντας την χαρά της που για πρώτη φορά θα κάνουν μια εκδήλωση, μια μουσικοθεατρική παράσταση συνυπάρχοντας επι σκηνής τα παιδιά των Αγίων Θεοδώρων με τα παιδιά που δεν αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα . «Η κοινωνικοποίηση είναι ο στόχος μας» δηλώνει η κα Λιβεριάδου στέλνοντας το μήνυμά της: «Έχουν δικαίωμα να συνυπάρχουν. Είμαστε ίσοι όλοι, μπορεί να είμαστε διαφορετικοί, αλλά είμαστε ίσοι.»
Φώτο:Νατάσα Λιβεριάδου ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία: Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: