Μια μαύρη επέτειος η σημερινή. Ξύπνησε σε όλους μας οδυνηρές μνήμες από την τραγωδία στο Μάτι.  102 άτομα έχασαν  τη ζωή τους από την φονική πυρκαγιά. Ένας χρόνος από την εθνική τραγωδία δύο νεαροί δημιουργοί, που ζουν και εργάζονται στην Κομοτηνή  «μιλούν» με τον δικό τους τρόπο στέλνοντας το δικό τους μήνυμα.

Ο Γιάννης Κουλαουζίδης

Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από τα τραγικά εκείνα γεγονότα στο Μάτι ο Γιάννης Κουλαουζίδης, μουσικός, μέλος στρατιωτικής μπάντας, και ο Χρήστος Παπαζιάκας, δημιούργησαν ένα τραγούδι, που μιλάει για τις ανθρώπινες ζωές που όπως σωστά αναφέρουν «έφυγαν άδικα». Όπως τόνισε ο Γιάννης Κουλαουζίδης το τραγούδι αυτό αφιερώνεται στη μνήμη όσων άδικα χάθηκαν «στις ψυχές που έσβησαν και δεν είναι πια μαζί μας».

Τους στίχους του τραγουδιού «Ντροπές» έγραψε ο Χρήστος Παπαζιάκας, ενώ ο Γιάννης Κουλαουζίδης τη μουσική . «Όλη η χώρα μου πονάει από πληγές» τραγουδά ο Γιάννης και υπογράφει την ενορχήστρωση του τραγουδιού. Στο μπουζούκι παίζει ο Χρήστος Χαλατζίδης.

«Πέρασε ένας χρόνος ακριβώς από την φονική πυρκαγιά στο Μάτι και η θύμηση της μας στοιχειώνει ακόμα. Ευχή όλων μας να μην υπάρξει άλλη τέτοια μαύρη επέτειος… Το τραγούδι αυτό αποτελεί ελάχιστο φόρο τιμής  και στα αδικοχαμένα θύματα όλων των μεγάλων φυσικών καταστροφών που κατά καιρούς έπληξαν τη χώρα μας…» αναφέρουν οι δημιουργοί δακρύζοντας ακόμη και σήμερα στη θύμηση της ασύλληπτης αυτής τραγωδίας.

Μοιράσου το άρθρο: