«Είμαστε σε πολιτική δραστηριότητα από τον Απρίλιο λόγω των εκλογών, που προηγήθηκαν. Κινηθήκαμε πιο έντονα λόγω του προεκλογικού χαρακτήρα που είχε αυτή η περίοδος . Πάντα, όμως, προσπαθούμε με σταθερότητα να αναδεικνύουμε τα προβλήματα της περιοχής και των κατοίκων της» δηλώνει ο κος Νίκος Βαργεμίδης, γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής του ΚΚΕ Ροδόπης. Παράλληλα, σχολιάζει πως το όφελος από όλη αυτή την κινητικότητα βγαίνει σε καλό τόσο για το κόμμα του, όσο και για τους ίδιους τους πολίτες.

Ο κος Νίκος Βαργεμίδης, γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής του ΚΚΕ Ροδόπης.

«Βγαίνει σε καλό στον κόσμο, καθώς χάρη στις παρεμβάσεις μας παίρνονται μέτρα ανακούφισης, μικρά αλλά παίρνονται» δηλώνει και αναφέρει ως παράδειγμα την μετατροπή συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου, «αναγκάστηκε η Κυβέρνηση να κάνει μικρές παραχωρήσεις».

«Μικρή η συγκομιδή στην κάλπη παρά την απήχηση που έχει ο λόγος σας όπως λέτε» παρατηρούμε και ο κος Βαργεμίδης υποστηρίζει πως διευρύνεται το κομμάτι των εργαζομένων που ενδιαφέρεται για το τι λέει το κόμμα. «Συναντάμε αυτό το ακροατήριο και τώρα. Υπάρχουν όμως και άλλες παρεμβάσεις κομμάτων και μηχανισμών δεν είμαστε μόνοι μας.»
Μιλώντας για την Κυβέρνηση σχολιάζει πως «Η μεγαλύτερη ζημιά που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ επικαλούμενος την Αριστερά είναι η απογοήτευση που προκάλεσε σε ένα κόσμο που παρουσιάζεται τώρα να έχει μικρές απαιτήσεις, καθώς έχει πια την πεποίθηση ότι δεν υπάρχει διαφορετικός δρόμος ανάπτυξης. Παλεύουμε για την εκλογή βουλευτή με το ΚΚΕ στη Ροδόπη, θα φανεί στις επόμενες εκλογές. Έχουμε ένα καινούργιο ψηφοδέλτιο , ισχυρό, νέους και έμπειρους υποψήφιους. Θα φανεί στην κάλπη. Το μήνυμα που θέλουμε να περάσουμε είναι ότι όσο πιο ισχυρό το ΚΚΕ μετά τις 7 Ιουλίου, τόσο καλύτερες μέρες. Με τον αγώνα κάποιες παραχωρήσεις θα γίνουν πραγματικότητα και στο Νόμο μας. Οι διεκδικήσεις των κατοίκων θα ακούγονται πιο δυνατά με ένα δυνατό ΚΚΕ.»

Σύμφωνα με τον Γραμματέα της Τομεακής Επιτροπής, το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που μπορεί να κάνει αντιπολίτευση υπέρ των λαϊκών στρωμάτων.

Σύμφωνα με τον Γραμματέα της Τομεακής Επιτροπής, το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που μπορεί να κάνει αντιπολίτευση υπέρ των λαϊκών στρωμάτων. Όχι αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση , αλλά για την διεκδίκηση των απαραίτητων λύσεων, όπως λέει. «Βλέπουμε όλα τα κόμματα που διεκδικούν την εξουσία, αλλά και τα αναχώματα τους ότι είναι δεσμευμένα από εκείνα που έχουν ψηφίσει, κανείς δεν το αμφισβητεί αυτό, κανείς δεν αμφισβητεί την αυξημένη επιτήρηση και τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει. Δεν λέω ότι δεν υπάρχουν διαφορές μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και οι δύο είναι εξίσου δεσμευμένοι λόγω και της συμμετοχής στους Οργανισμούς.» δηλώνει ο κος Βαργεμίδης και σημειώνει πως «Ο Ελληνικός Λαός το καταλαβαίνει, ήδη προετοιμάζουν τον κόσμο λέγοντας του ότι θα χρειαστούν και νέες θυσίες.»

Όσον αφορά στο μήνυμα που προεκλογικά προσπαθεί το ΚΚΕ να περάσει; «Εμείς λέμε στον κόσμο ότι υπάρχουν προϋποθέσεις με δυνατό ΚΚΕ να παρθούν άμεσα μέτρα ανακούφισης. Με μείωση της φορολογίας των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Δεν γίνεται να φορολογείται από το πρώτο ευρώ ένας επαγγελματίας την ώρα που υπάρχουν δεκάδες φοροαπαλλαγές στους εφοπλιστές. Συναγωνίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ για το ποιος θα δώσει άμεση ή έμμεση στήριξη στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους» αναφέρει ο κος Βαργεμίδης στέλνοντας το μήνυμα πως: Υπάρχει ένας άλλος δρόμος ανάπτυξης που προτείνει το ΚΚΕ, που βάζει ως κριτήριο τις ανάγκες των εργαζομένων, που είναι συνεχώς αυξημένες καταλήγοντας με την σημείωση ότι: «Υπάρχουν δυνατότητες κάτω από άλλη οργάνωση της οικονομίας και της λαϊκής εξουσίας να έρθει πιο γρήγορα ο δρόμος της κοινωνικής ευημερίας.»
Φώτο: Νίκος Βαργεμίδης, γραμματέας της ΤΕ του ΚΚΕ Ρόδόπης συνέντευξη κείμενο φωτογραφία: Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: