Η πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτισμού Παιδείας κι Αθλητισμού (ΔΚΕΠΠΑΚ) κα Αναστασία Λιβεριάδου

«Όλα αυτά τα χρόνια αν δεν ήμουν ευχαριστημένη θα έφευγα. Δεν είπα όμως: «Όχι! Δεν θέλω να ασχοληθώ με τον Πολιτισμό» γιατί είχαμε μια τέλεια συνεργασία όλοι και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε» ανέφερε η πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτισμού Παιδείας κι Αθλητισμού (ΔΚΕΠΠΑΚ) κα Αναστασία Λιβεριάδου στην προ-χθεσινοβραδινή συνάντηση που είχε με τους πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους του Δήμου Κομοτηνής στο Πολύ-λειτουργικό Κέντρο .

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι ενέργειες που θα πρέπει να γίνουν σχετικά με την χρηματοδότηση και την υποστήριξη των δράσεων τους από τη Δημοτική Επιχείρηση για το 2020. «Με μικρά ποσά στηρίζουμε τις προσπάθειες των συλλόγων και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε.» σημείωσε η κα Λιβεριάδου διευκρινίζοντας ότι την ικανοποίηση των αιτημάτων δεν την αποφασίζει μόνη της η ίδια, αλλά το Δ.Σ. της ΔΚΕΠΠΑΚ. «Αφού γίνει η εκδήλωση, μας φέρνει το τιμολόγιο ο συνεργάτης που έχουμε επιλέξει και τον πληρώνουμε. Υπάρχει πλήρης διαφάνεια.»

Παρούσα η κα Κρίστα Κουτσογιάννη

Όπως τόνισε η κα Λιβεριάδου «Δεν μπορεί η Δημοτική Επιχείρηση Πολιτιστικής Ανάπτυξης, ο δήμος Κομοτηνής, να υπόσχεται κάτι και να μην το δίνει. Θα συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο, απλώς εγκαίρως θα πρέπει να μας καταθέτετε τα αιτήματα σας, τουλάχιστον ένα μήνα πριν για να κάνουμε σωστά τον προγραμματισμό και να έχετε την στήριξη που πρέπει. Να λάβετε δε υπ όψιν ότι κι εμείς έχουμε συγκεκριμένα ποσά που διαχειριζόμαστε. Μ’ αυτά τα λίγα χρήματα που παίρνουμε από τον προϋπολογισμό του Δήμου προσπαθούμε και στηρίζουμε τους Συλλόγους και να υλοποιούμε τον δικό μας προγραμματισμό. Με λίγα χρήματα τα καταφέραμε και στα δύσκολα χρόνια της κρίσης.» τόνισε η κα Λιβεριάδου.

Η κα Βιβή Χατζηγεωργίου στην πρώτη θέση

Η πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑΚ ζήτησε επίσης την συμμετοχή των πολιτιστικών συλλόγων στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν, συμμετοχή ακόμη και ως θεατές. «Από την ΔΚΕΠΠΑΚ όταν σας ζητάμε να στηρίζετε μια εκδήλωση να στηρίξετε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Κάποιοι το κάνουν κάποιοι όχι, λένε «πώς θα κατέβουμε από το χωριό;» Το πώς θα μπορούσε το χωριό να κατέβει στην πόλη θα το δούμε. Με ό,τι κάνουμε δειλά- δειλά προβάλουμε περισσότερο την πόλη.»

Τόσο εκείνη, όσο και οι συνεργάτες της κατέγραψαν τις προτάσεις των εκπροσώπων των Συλλόγων, προτάσεις, όπως: δημόσια κοινοποίηση σε site των εκδηλώσεων που προγραμματίζονται ώστε να μην συμπίπτουν οι ημερομηνίες. (Μάλιστα σ’ αυτό το σημείο ο συνεργάτης της ΔΚΕΠΠΑΚ, ο κος Τέλης Κελεσίδης απάντησε πως σε ένα μήνα το νέο site του Δήμου Κομοτηνής θα λειτουργήσει και υπάρχει σχετική πρόβλεψη ώστε να αναρτώνται όλες οι εκδηλώσεις που προγραμματίζονται στο Δήμο). Αλλά και πρόταση να δημιουργηθεί ένα όργανο – επιτροπή το οποίο θα εκπροσωπεί όλους τους Συλλόγους για να επιτυγχάνεται έτσι μια καλύτερη αρχικά γνωριμία και εν συνεχεία συνεργασία όλων των Συλλόγων.

Ο κος Τέλης Κελεσίδης

Από την χθεσινοβραδινή συζήτηση δεν έλειψε αναφορά στους εορτασμούς για την συμπλήρωση 100 χρόνων από την ενσωμάτωση της Θράκης στον Εθνικό Κορμό. «Ό,τι σκέφτεστε σχετικό με τα 100 χρόνια άμεσα να κάνετε τον προγραμματισμό σας και να καταθέσετε την πρόταση στην Επιτροπή. Θα πάτε στο δημαρχείο, στην κα Μενεσελίδου και θα καταθέσετε το αίτημα να εξεταστεί από την Επιτροπή. Το ίδιο ισχύει και για τα «Ελευθερία». Κάποιες εκδηλώσεις θα επιλεγούν, κάποιες άλλες όχι εξαρτάται από το ύφος και τον σχεδιασμό, η επιτροπή θα αποφασίσει με ποιόν τρόπο οι όποιες εκδηλώσεις θα γίνουν. Όλη τη χρονιά θα γιορτάζουμε τα 100 χρόνια. Από τώρα και μέχρι τέλος του έτους μπορούμε να κάνουμε εκδηλώσεις που να αφορούν στο γεγονός. Σ’ αυτό το οποίο γιορτάζουμε.» τόνισε η κα Λιβεριάδου.

Τέλος, για τις εκδηλώσεις των «Ελευθερίων» αποκάλυψε πως προγραμματίζονται αλλαγές. Οι εκδηλώσεις φέτος θα διαρκέσουν από τις 2 έως τις 17 Μαΐου. Στο τέλος του μήνα θα δεχθούν πρόσκληση οι Σύλλογοι για να στείλουν τους χορο-διδάσκαλους σε ειδική συνεδρίαση για τη λήψη αποφάσεων. «Είναι τα 100 χρόνια να φροντίσουμε να είναι κάτι διαφορετικό. Θα εμπλουτιστούν, η δομή δεν θα αλλάξει και στις 19 Μαΐου θα υποδεχτούμε πανηγυρικά την Εικόνα της Παναγίας του Άξιον Εστί.»
Φώτο: Στιγμιότυπα από την χθεσινοβραδινή συνεδρίαση υπό την προεδρία της κας Λιβεριάδου ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφίες-video:Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: