Επιλέγουν το Κραβ Μαγκά, την νεότερη πολεμική τέχνη, για να ενισχύσουν την αυτοάμυνα τους . «Κάποιος που δεν είχε επαφή με πολεμικές τέχνες μαθαίνει εύκολα και γρήγορα με το Κραβ Μαγκά» δηλώνει ο Αλέξανδρος Παρασίδης, υπεύθυνος προπονητής στη Σχολή Δίας Budo Academy και επιβεβαιώνει ότι τα πολλά τελευταία χρόνια σημειώνεται μια στροφή προς την εκμάθηση πολεμικών τεχνών.

Ο κος Αλέξανδρος Παρασίδης, υπεύθυνος προπονητής στη Σχολή Δίας Budo Academy

Τα μαθήματα των πολεμικών τεχνών δεν αφήνουν ασυγκίνητες ούτε τις γυναίκες… Τα μαθήματα του Κραβ Μαγκά ξεκίνησαν στην Σχολή του πέρσι το Σεπτέμβριο και σήμερα τα παρακολουθούν ήδη τριάντα άτομα. Πρόκειται για μαθήματα, που μπορούν να τα παρακολουθήσουν παιδιά ηλικίας από δώδεκα ετών και πάνω: Νέοι, άνδρες και γυναίκες. «Ιδιαίτερα οι γυναίκες δείχνουν ενδιαφέρον θέλοντας να νιώσουν πιο ασφαλείς γνωρίζοντας μια μαχητική τέχνη.» παρατηρεί ο κος Παρασίδης . Όπως ο ίδιος δηλώνει τα μαθήματα αυτοάμυνας προσφέρουν αυτοπεποίθηση σε κάποιον που γνωρίζει.
«Μέσα σε τρεις – τέσσερις μήνες μαθαίνει κάποιος τα βασικά. Όσο περισσότερο καιρό παρακολουθήσει κάποιος τα μαθήματα, τόσο πιο σίγουρος και άνετος αισθάνεται.» δηλώνει ο έμπειρος προπονητής και σημειώνει: «Χρειάζεται πάντα να είμαστε ψύχραιμοι, πειθαρχημένοι και να έχουμε αυτοπεποίθηση. Όταν μας τύχει κάτι σοβαρό και είμαστε ψύχραιμοι, τότε πιο πετυχημένα το αντιμετωπίζουμε.»

Όσον αφορά στις υποχρεώσεις των μαθητών των Πολεμικών τεχνών; Εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν στα τέλη Ιουνίου για την απόκτηση των έγχρωμων ζωνών ζίου ζίτσου, αλλά και για το επόμενο level του Κραβ Μαγκά και τον Ιούλιο η προσπάθεια συνεχίζεται σε χαλαρούς ρυθμούς λόγω των διακοπών. Παράδειγμα πάντα στις προσπάθειες των μαθητών αποτελούν οι δάσκαλοι. Ο Αλέξανδρος Παρασίδης για παράδειγμα από τα 9 του έτη, έως τα 43 σήμερα ασχολείται καθημερινά με τις πολεμικές τέχνες και δηλώνει χαρούμενος που το χόμπι του έγινε δουλειά για εκείνον. «Καθημερινά μαθαίνω» λέει και σημειώνει ότι με την ενασχόληση με τις πολεμικές τέχνες αγνοεί τη λέξη άγχος, έχει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και είναι περισσότερο πειθαρχημένος.
Φώτο: Αλέξανδρος Παρασίδης ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία: Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: