Επισκέψεις στους Παιδικούς Σταθμούς της Κομοτηνής πραγματοποιεί ο κος Νίκος Σωτηρακόπουλος, πρόεδρος του Κέντρου Μέριμνας και Αλληλεγγύης του Δήμου Κομοτηνής    με τη συνοδεία εξειδικευμένου προσωπικού για να καταγράψουν τις ελλείψεις και τα προβλήματα, που τυχόν υπάρχουν και τα αιτήματα εργαζομένων και γονέων και να δρομολογήσουν λύσεις. Ήδη προηγήθηκε επίσκεψη στον 1ο Παιδικό Σταθμό.

«Τα καταγράφουμε και άμεσα θα δώσουμε λύσεις σ’ αυτά» ανέφερε στην ΕΡΤ Κομοτηνής, ο κος Νίκος Σωτηρακόπουλος. Συνολικά θα επισκεφτούν και τους 12 παιδικούς σταθμούς του δήμου, όπου φιλοξενούνται περισσότερα από 500 παιδιά.

«Με εισόδημα μέχρι 10.000 ευρώ οι γονείς δεν πληρώνουν τίποτα. Επίσης, με την αξιοποίηση του προγράμματος ΕΣΠΑ για αρκετούς γονείς η εγγραφή και παραμονή των παιδιών τους είναι δωρεάν, ακόμη, όμως, και γονείς με μια οικονομική επιφάνεια καταβάλουν 50 με 60 ευρώ. Ο δήμος Κομοτηνής δεν είναι μια κερδοσκοπική επιχείρηση προσφέρει και κοινωνικό έργο, στηρίζει τους οικονομικά αδύναμους, τις μονογονεϊκές οικογένειες, τους τρίτεκνους, τους πολύτεκνους, τους δίνει τη δυνατότητα να ζήσουν τα παιδιά τους» ανέφερε ο κος Σωτηρακόπουλος και σημείωσε ότι και οι άλλοι γονείς των παιδιών, οι οικογένειες, που έχουν μια οικονομική άνεση, στηρίζονται επίσης καταβάλλοντας ένα μικρό αντίτιμο.
Σύμφωνα με τον κο Σωτηρακόπουλο η δημοτική αρχή δρομολογεί τη δημιουργία δύο βρεφικών τμημάτων για την νέα χρονιά, καθώς προβλέπεται οι απαιτήσεις να είναι αυξημένες. Ήδη λειτουργούν πέντε βρεφικά τμήματα σε ισάριθμους παιδικούς σταθμούς με τη δυνατότητα φιλοξενίας 13 βρεφών. Συνολικά 65 βρέφη φέτος φιλοξενούνται σ’ αυτά τα τμήματα και άλλα 26 από το Σεπτέμβριο και μετά.

Στους παιδικούς σταθμούς του δήμου εργάζονται συνολικά 105 άτομα. « Να ακούνε, να έχουν μεγάλη καρδιά και να χωρούν τα πάντα, όλα τα παράπονα και να κάνουν υπομονή» τους προτρέπει ο κος Σωτηρακόπουλος χωρίς να ξεχνά και τους γονείς « Οι γονείς να μην βιάζονται, να μην έχουν άγχος, πάντα οι παιδικοί σταθμοί του δήμου δέχονται τα περισσότερα παιδιά.» δηλώνει και σημειώνει με νόημα «Είμαι ανοικτός πάντα ακόμη και για το πιο μικρό πρόβλημα να το συζητήσουμε και να βρούμε λύση , αν και τα προβλήματα πριν ακόμη φτάσουν σε μένα επιλύονται από το άξιο προσωπικό των παιδικών σταθμών.»
Φώτο:Νίκος Σωτηρακόπουλος ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: