Επιστολή προ τον πρύτανη του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης, Αλέξανδρο Πολυχρονίδη, απέστειλαν ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ροδόπης, Αγγελίδης Νικόλαος, ο πρόεδρος του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης, Γραβάνης Αντώνιος, η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής, Κωνσταντινίδου Κυριακούλα, και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Ν. Ροδόπης, Βαφειάδης Ανέστης, ζητώντας τη δια ζώσης λειτουργία των Τμημάτων.

«Η πρωτόγνωρη αυτή πανδημία του Covid-19, που πλήττει τους τελευταίους μήνες την παγκόσμια κοινότητα όπως και τη χώρα μας, έχει δημιουργήσει πολυδιάστατες παρενέργειες και μια από αυτές αφορά τη λειτουργία φορέων, επιχειρήσεων και υπηρεσιών, με άμεσο αντίκτυπο στην οικονομία μας.
Πρωτίστως βέβαια αυτό που ενδιαφέρει όλους μας είναι η υγεία των πολιτών, που είναι πάνω από όλα και είναι αδιαπραγμάτευτη. Βέβαια η Π.Ε. Ροδόπης είναι ‘καθαρή’ από κρούσματα για τουλάχιστον 1 μήνα, με μηδενικό επιδημιολογικό φορτίο», αναφέρεται στην επιστολή και σημειώνεται ότι: «Η ανησυχία όλης της τοπικής κοινωνίας για τη λειτουργία με δια ζώσης μαθήματα του Πανεπιστημίου μας είναι έκδηλη. Ήδη, καθ’ όλη τη διάρκεια από την αρχή της κρίσης που το Πανεπιστήμιο στην πόλη μας υπολειτουργεί, η τοπική οικονομία και επιχειρηματικότητα πλήττονται βάναυσα.»

Στην επιστολή αναφέρεται ακόμα: «Όλοι οι τοπικοί φορείς ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμά σας για προσφορά αιθουσών προκειμένου να μπορέσουν να λειτουργήσουν με ασφάλεια τμήματα των 50 ατόμων για δια ζώσης μαθήματα των σχολών. Παρόλα αυτά βλέπουμε αποφάσεις Τμημάτων του Πανεπιστημίου για εξ’ αποστάσεως μαθήματα κατά το χειμερινό εξάμηνο, πράγμα που πρακτικά σημαίνει κλείσιμο των σχολών αυτών και οικονομική ασφυξία για την πόλη. Επειδή το Πανεπιστήμιο δεν είναι αποκομμένο από την τοπική κοινωνία, βούλησή της είναι να λειτουργήσουν, κατά το δυνατόν και φυσικά με ασφάλεια, όλα τα Τμήματα του Δ.Π.Θ. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να υποδεχθούμε τους πρωτοετείς φοιτητές των οποίων το Α’ έτος σπουδών αποτελεί ορόσημο για την μετέπειτα επαγγελματική τους σταδιοδρομία.»

 

Μοιράσου το άρθρο: