«Είναι λίγο κουραστικό, καθώς δεν κυκλοφορεί κόσμος, με αποτέλεσμα να σπανίζουν και οι πελάτες. Έτσι, στην κυριολεξία περιμένουμε ώρες μέχρι να φανεί κάποιος» δηλώνει η Αναστασία. Την συναντήσαμε στο Cafe που εργάζεται περιμένοντας να φανεί ο επόμενος πελάτης. «Πόση ώρα περνά για να συμβεί αυτό και να καταφτάσει ο… « επόμενος»;» Την ρωτήσαμε, για να την ακούσουμε να απαντά: «Ακόμη και δύο και τρεις ώρες.» δείχνοντας πως στην Κομοτηνή αποφεύγουν πολλοί την κίνηση εκτός…

Η Αναστασία σε αντίθεση με άλλους συναδέλφους της πιστεύει ότι τα μέτρα προστασίας και το Lock down τηρούνται το ίδιο αυστηρά και τώρα, όπως και την Άνοιξη. «Ίσα – ίσα», όπως λέει, «που όλες αυτές τις μέρες, όσοι βγαίνουν στην αγορά για τα αναγκαία το κάνουν φορώντας μάσκα. Πιστεύω ότι είναι το ίδιο» λέει χαρακτηριστικά και μιλά για τον «φόβο των εργαζομένων» δηλώνοντας «παντού «παίζει» να βρίσκεται ο κορονοϊός και εννοείται ότι φοβόμαστε.»

Κρατάει αποστάσεις, φοράει τη μάσκα και τηρεί απαρέγκλιτα τους υγειονομικούς κανόνες στην προσπάθεια της, όπως λέει, να κινδυνέψει όσο το δυνατόν λιγότερο αλλά και να αποφύγει να βάλει σε κίνδυνο τους δικούς της ανθρώπους.

Τέλος, δεν παραλείπει να στείλει το μήνυμά της που εδώ δεν παρεκκλίνει από την μόνιμη επωδό των συναδέλφων, αλλά και των επαγγελματιών της πόλης: «Υπομονή και κουράγιο, πιστεύω ότι θα το περάσουμε όλο αυτό.»

Φωτογραφία: Café στην Κομοτηνή ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: