«Έχετε αναγκασθεί τους τελευταίους 12 μήνες να μειώσετε τις αποδοχές του προσωπικού σας;» «Πώς επέδρασε στην επιχείρηση η λειτουργία του κάθετου οδικού άξονα 75 της Εγνατίας Οδού Κομοτηνή-Νυμφαία-Ελληνοβουλγαρικά σύνορα; » «Πώς είναι οι σχέσεις /επαφές σας με φορείς της δημοτικής /περιφερειακής αυτοδιοίκησης;» αυτά είναι τρία από τα τριάντα τρία ερωτήματα του Ερωτηματολογίου που διανέμεται από την Ομοσπονδία Επαγγελματικών Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων (ΟΕΒΕΣ) Νομού Ροδόπης στα μέλη της.

Μια έρευνα, που, όπως δηλώνει ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΣ, κ. Ανέστης Βαφειάδης υλοποιείται σε συνεργασία με το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Δ.Π.Θ. Στόχος να καταγράψουν και με στατιστική επεξεργασία να κωδικοποιήσουν τα προβλήματα που θα καταγραφούν.

«Παράλληλα», εξηγεί ο κος Βαφειάδης, «θα είναι δυνατή η δημιουργία δεδομένων που αφορούν το προφίλ των επαγγελματοβιοτεχνών της περιοχής μας». Όσο πιο πολλοί πάρουν μέρος, τόσο πιο έγκυρη και αντιπροσωπευτική θα είναι η καταγραφή των προβλημάτων και των ζητημάτων που απασχολούν τους επαγγελματίες και τους βιοτέχνες της περιοχής.

Ανώνυμη η συμπλήρωσή του

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΟΕΒΕΣ Ροδόπης το ερωτηματολόγιο θα συμπληρώνετε ανώνυμα, στη συνέχεια θα πρέπει να επιστραφεί στα γραφεία της Ομοσπονδίας για να ακολουθήσει η επεξεργασία των δεδομένων που θα συλλέγουν από το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών. Τα συμπεράσματα θα κοινοποιηθούν σε ειδική εκδήλωση που θα διοργανωθεί. Έτσι, πολύ σύντομα ερωτήματα του τύπου: «αν ενδέχεται το επόμενο χρονικό διάστημα η επιχείρησή σας να αντιμετωπίσει σοβαρό πρόβλημα λειτουργίας ώστε να κινδυνεύει να κλείσει;» Θα πάρουν απάντηση από εκείνους που γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα.

Φώτο:Ανέστης Βαφειάδης, πρόεδρος της ΟΕΒΕΣ Ροδόπης Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: