Ολοκληρώνουν την εξεταστική τους και σχεδιάζουν τις διακοπές τους. «Σκεφτόμαστε να πάμε όλοι μαζί στην Κεφαλλονιά» δηλώνει πρωτοετής φοιτητής της Νομικής Σχολής. Η παρέα του τον ακούει, γελά κι εκείνος συνεχίζει «θα περάσουμε κι εκεί ωραία, όπως ωραία περνάμε και στην Κομοτηνή ».

Φοιτητές του Δ.Π.Θ., έτοιμοι να ετοιμάσουν βαλίτσες και να «σαλπάρουν» για τις ολιγοήμερες διακοπές τους. «Θα χαλαρώσουμε και θα γεμίσουμε τις μπαταρίες μας για να μπορέσουμε να βγάλουμε και την νέα εκπαιδευτική χρονιά που ξεκινά τον Σεπτέμβριο» δηλώνει μέλος της ίδιας φοιτητικής παρέας που σε ένα διάλειμμα αναζητά τη δροσιά στο πάρκο της πόλης.

Η Κεφαλλονιά, όπως λέει, δεν είναι η μόνη επιλογή, άλλη παρέα ψάχνει στο χάρτη την Ίο. «Θα «πεταχτούμε» και εκεί. Θα πάω με την παρέα μου που είμαστε μαζί από το Λύκειο» δηλώνει άλλος φοιτητής. «Δεν μπορούμε να προγραμματίσουμε πολυήμερες διακοπές, αλλά κάποιες μέρες σίγουρα θα τις εξασφαλίσουμε. Προς το παρόν, όμως, το μυαλό μας το έχουμε στην εξεταστική».

Χωρίς να αποκλείουν, όμως, και στιγμές για ονειροπόληση πριν ακόμη ξεκινήσει το ταξίδι. «Το καλοκαίρι είναι ωραίο γιατί είμαστε φοιτητές και ζούμε σε μια πολύ όμορφη πόλη» λένε κι σημειώνουν πως η Κομοτηνή είναι μεγάλη λατρεία. Τι θα κάνετε στις διακοπές; Τους ρωτάμε σημειώνοντας πως θέλουμε να ακούσουμε αλήθειες… « Θα πιούμε λίγο παραπάνω, θα καθίσουμε πιο αργά, θα ξενυχτήσουμε, θα ζήσουμε όμορφες στιγμές στη θάλασσα, στον κόσμο, στις παραλίες. Θα περάσουμε χρόνο με οικεία πρόσωπα. θα ζήσουμε ωραίες στιγμές, θα γνωρίσουμε άτομα από άλλες χώρες , θα ξ ανοιχτούμε στα όρια της λογικής πάντα» απαντούν. Από το πρόγραμμά τους δεν θα λείπουν και οι μονοήμερες εξορμήσεις. «Το καλοκαίρι είναι ερωτική περίοδος ευχόμαστε να προκύψει κάτι. Είμαστε προετοιμασμένοι να περάσουμε όμορφα» λένε και γελούν υποσχόμενοι πως θα διασκεδάζουν όσο περισσότερο μπορούν, απολαμβάνοντας τις στιγμές τους, αλλά πάντα με προσοχή.
Φώτο: Φοιτητές στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής – Παραλία στην Ροδόπη ρεπορτάζ κείμενο φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: