«Εκείνο που προέχει είναι να δοθεί η απάντηση στην απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει το συνοριακό σταθμό της Νυμφαίας για τους τουρίστες.» σημείωσε στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο Δήμαρχος Κομοτηνής, κ. Γιάννης Γκαράνης προσθέτοντας πως: «Όλοι, σαν μια γροθιά, όπως συνηθίζεται σε τέτοιες περιπτώσεις, αποφασίσαμε ότι τα σύνορα δεν πρέπει να κλείσουν, από τα σύνορα της περιοχής μας διέρχονται τουρίστες που παραμένουν στα τουριστικά μέρη της Θράκης και της Ανατολικής Μακεδονίας. Το κλείσιμο του συνοριακού σταθμού πλήττει όλη την περιοχή.»

Ο Δήμαρχος Κομοτηνής, κ. Γιάννης Γκαράνης

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Κομοτηνής «είναι λάθος απόφαση και θα πρέπει άμεσα να ακυρωθεί αφήνοντας τα σύνορα ανοιχτά.» Αναγκαία κρίνει ο κος Γκαράνης την παρουσία ενός Κλιμακίου του ΕΟΔΥ, το οποίο θα πραγματοποιεί, όπως σε όλες τις εισόδους της χώρας, δειγματοληπτικές εξετάσεις, ώστε να τηρείται το υγειονομικό πρωτόκολλο, όπως ακριβώς έχει αποφασίσει το Υπουργείο Υγείας.

Κι αν το ψήφισμα – επιστολή προς τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και προς τους Υπουργούς δεν φέρει το αναμενόμενο αποτέλεσμα; Ρωτήσαμε τον κο Γκαράνη για να τον ακούσουμε να απαντά: «Τότε, θα ακολουθήσουν κι άλλες ενέργειες.» προσθέτοντας πως: «Όλη η πόλη με μια φωνή βροντοφωνάζει ότι τα σύνορα θα πρέπει να παραμείνουν ανοιχτά.»

Στο ερώτημα δε εάν υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο; απαντά: «Όχι! Το σχέδιο είναι ένα, ανοιχτά σύνορα.» , όσο πιο γρήγορα, όπως λέει, τόσο καλύτερα για την αποφυγή της δημιουργίας σύγχυσης στους τουρίστες.

Όσον αφορά στο πρόγραμμα προβολής του Δήμου Κομοτηνής στη Βουλγαρία και στη Ρουμανία ο δήμαρχος ερωτηθείς σχετικά απάντησε πως αυτό θα συνεχιστεί κανονικά. «Την επόμενη Παρασκευή θα το παρουσιάσουμε στους Τουριστικούς πράκτορες και στα ΜΜΕ» σημειώνοντας ξανά πως: «Το εναλλακτικό σχέδιο για το δήμο Κομοτηνής είναι ένα: Ανοικτά σύνορα!»
Φώτο: Γιάννης Γκαράνης ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: