«Ο εμπορικός κόσμος προσπαθεί να τα καταφέρει ανταποκρινόμενος σε όλο αυτό που γίνεται αυτή τη στιγμή λόγω της Πανδημίας του κορονοϊου.» δήλωσε στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» ο Α’ αντιπρόεδρος του Συλλόγου Καταστηματαρχών Ένδυσης και Υπόδησης Κομοτηνής Γιώργος Κασάπης. Σκιαγραφώντας δε το προφίλ των πελατών μίλησε για «φοβισμένους, αλλά προσεχτικούς» καταναλωτές.

Ο Α’ αντιπρόεδρος του Συλλόγου Καταστηματαρχών Ένδυσης και Υπόδησης Κομοτηνής Γιώργος Κασάπης

«Σίγουρα οι καταναλωτές είναι φοβισμένοι, σίγουρα προσέχουν και καλά κάνουν γιατί έτσι πρέπει να γίνεται» ανέφερε για να προσθέσει «Αυτή τη στιγμή η αγορά δεν περνάει καλές στιγμές. Θα πρέπει όλοι να είμαστε προσεκτικοί, να ελέγχουμε πώς κινούμαστε και να έχουμε εικόνα τι ακριβώς γίνεται για να μην φτάσουμε στο σημείο να γίνουμε Κοζάνη.» Μιλώντας για το κλίμα που έχει διαμορφωθεί στη Δυτική Μακεδονία έχοντας τηλεφωνικές επαφές με συναδέρφους του σημειώνει πως ο επαγγελματικός κόσμος της Κοζάνης ζει ένα, δεύτερο κλείσιμο, όπως το έζησε τον Μάρτιο και τον Απρίλιο. «Θα πρέπει αν είμαστε προσεκτικοί για να μην το βιώσουμε ξανά όλο αυτό.» προειδοποιεί.

Σε ερώτηση δε αν τηρούνται τα μέτρα προστασίας; Απαντά πως ναι και μάλιστα «από όλους τους συναδέλφους» αλλά όπως λέει και «από τους ίδιους τους πελάτες πρώτα.» ιδιαίτερη αναφορά ο κος Κασάπης κάνει στις νεαρότερες ηλικίες. «Θα πρέπει όπως λέει να τηρούν τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό», καθώς, «είναι αυτές οι ομάδες που μεταδίδουν τον ιό πάρα πολύ εύκολα και θα πρέπει αν είναι πιο προσεκτικοί από ότι τώρα.»
Τέλος, δεν παραλείπει να σημειώσει ότι μέχρι να βγούμε από την σκόπελο εκδηλώσεις όπως αυτές της λευκής νύχτας θα πρέπει να ξεχαστούν. «Δεν μπορούν να γίνουν κανείς δεν παίρνει την ευθύνη να συγκεντρώσει κόσμο. Ας ελπίσουμε στο μέλλον ότι θα τα ζήσουμε ξανά όλα , ίσως την Άνοιξη, αν είμαστε προσεκτικοί τώρα και περάσουμε αυτή την σκόπελο.»
Φώτο:Γιώργος Κασάπης ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: