Η κατάσταση του Οδικού Δικτύου της Εγνατίας, κύρια από τη Ροδόπη και ως τα σύνορα με την Τουρκία, συζητήθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ανατολικής Μακεδονίας Θράκης με τον κο Περιφερειάρχη να απαντά πως οι εργασίες αποκατάστασης στον Έβρο θα ξεκινήσουν άμεσα και στη Ροδόπη επίσης.

Ο κος Ιωάννης Στεφανίδης στο Π/Σ
Ο Περιφερειάρχης κος Χρήστος Μέτιος

«Διαπίστωσα ότι οι κάτοικοι της περιοχής αλλά και όλοι οι διερχόμενοι ταράσσουν τα σωθικά τους. Υπάρχει ένα οδόστρωμα που μου θυμίζει κάτι χωματόδρομους σε χωριά της Δράμας της δεκαετίας του 50.» ανέφερε ο κος Ιωάννης Στεφανίδης, εκ μέρους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» προσθέτοντας ότι: «Και μάλιστα υπάρχουν συγκεκριμένες περιοχές , όπως η Νίψα, η Καβησός, η Μέστη, όπου το οδικό δίκτυο θυμίζει βομβαρδισμένο πεδίο.» τόνισε χαρακτηριστικά και αναρωτήθηκε «αν είναι δυνατόν στη σημερινή εποχή με την τεχνογνωσία που υπάρχει, με τις δυνατότητες που υπάρχουν, που είναι στο απόγειό τους στη δυνατότητα να φτιάχνουν δρόμους και μάλιστα τόσο καλοπληρωμένους; Από ό,τι ξέρω πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ κοστίζει ένα χιλιόμετρο οδοστρώματος, μιλάω για τιμές του 2005.» ρωτώντας « Τι μέτρα πρέπει να πάρει η Περιφέρεια για να συνετιστούν όλοι αυτοί οι αρμόδιοι ώστε να προστατευτεί ο κόσμος γιατί στο κάτω –κάτω της γραφής δεν πληρώνουν διόδια για να έχουν αυτή την παροχή υπηρεσιών. Δεν πληρώνουμε διόδια για να γκρεμοτσακιστούμε ή στην χειρότερη περίπτωση για να χάσουμε και την ίδια μας τη ζωή. Είναι ένα πάρα πολύ σοβαρό θέμα, το έχω διαπιστώσει με τη δική μου διέλευση και το έχω κουβεντιάσει με πάρα πολύ κόσμο, ο οποίος ανησυχεί κι ανησυχεί από τις κακοτεχνίες , από την αδιαφορία, από το πλιάτσικο που γίνεται στο δημόσιο χρήμα σε μια περίοδο που θα μπορούσε να υπάρχουν καλύτερες υποδομές.»

Απαντώντας ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος, παραδέχθηκε πως και ο ίδιος έκανε τις ίδιες διαπιστώσεις που έκανε ο κος Στεφανίδης για να τονίσει, όμως, ότι η Εγνατία Οδός είναι ένας ιδιαίτερα ασφαλής δρόμος, ένας σύγχρονος αυτοκινητόδρομος. «Αλλά στο θέμα των συντηρήσεων υπήρχε μεγάλο πρόβλημα, το έχουμε επισημάνει πολλές φορές στη διοίκησή της. Ίσως να οφείλεται και στις καθυστερήσεις που σημειώθηκαν λόγω εκλογών, όμως σε καμία περίπτωση δεν το δικαιολογώ » ανέφερε χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με τον κο Περιφερειάρχη η πρώτη εργολαβία που αφορά στον Έβρο έχει σύμβασιο-ποιηθεί και ξεκινά άμεσα η συντήρηση του οδοστρώματος , ενώ έχει προχωρήσει και η εργολαβία για τη Ροδόπη και σε λίγες ημέρες θα έχουμε επίσης την υπογραφή της σύμβασης αυτής. «Έχετε δίκαιο, έχει καθυστερήσει υπερβολικά, αλλά είναι κάτι που δεν είναι στην ευθύνη της περιφέρειας.» κατέληξε ο κος Μέτιος.
Φώτο:Ιωάννης Στεφανίδης- Χρήστος Μέτιος  ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία-video:Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: