Εκδήλωση Στρογγυλής Τραπέζης με θέμα «Η Ελλάδα, η Τουρκία και η Δύση» από την Αντιπροσωπεία Κομοτηνής του Ελληνικού Οργανισμού Πολιτικών Επιστημόνων (ΕΟΠΕ) πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής στην κατάμεστη αίθουσα Γ.Παυλίδης της ΠΕ Ροδόπης.

Συμμετέχοντες ομιλητές ήταν ο κος Στυλιανίδης Ευριπίδης, Βουλευτής Ροδόπης ΝΔ και εκπρόσωπος του Ελληνικού Κοινοβουλίου στο Συμβούλιο της Ευρώπης, ο κος Αμανατίδης Γιάννης, Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης ΣΥΡΙΖΑ και πρώην Υφυπουργός Εξωτερικών και ο κος Σέρμπος Σωτήριος, Αναπληρωτής Καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, οι οποίοι αναφέρθηκαν εκτενώς στις Ελληνοτουρκικές σχέσεις, σχολίασαν τις πρόσφατες εξελίξεις και ανέδειξαν την έντονη διαχρονικότητα του συγκεκριμένου θέματος. Από κοινού συνεχάρη τον Οργανισμό και την Αντιπρόσωπεια της Κομοτηνής για την επιλογή της θεματικής και την άψογη οργάνωση.

Το παρόν έδωσαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής, Παντελεήμων, Διπλωματικός Ακόλουθος του Τουρκικού Προξενείου στην Κομοτηνή, ο Διοικητής της 29ης Μ/Π Ταξιαρχίας Πεζικού Ταξίαρχος Λεωνίδας Γιοβάνης, ο Υποδιοικητής της 21ης Ταξιαρχίας Τεθωρακισμένων Κομοτηνής, Ταξίαρχος Μπόγδος Ιωάννης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ροδόπης κος Συριτούδης Πασχάλης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Κομοτηνής κος Μιχάλης Σεβδυνίδης, ο Υπαρχηγός Β’ Ερυθρού Σταυρού Κομοτηνής κος Βλαχόπουλος Χαράλαμπος καθώς και μέλη της Διεύθυνσης Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κομοτηνής, Επιπλέον εκπρόσωποι του Ελληνικού Κοινοβουλίου, ο κος Ιλχάν Αχμέτ, Βουλευτής Ροδόπης ΚΙΝΑΛ, ο κος Δημήτρης Χαρίτου, Βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ, ο κος Χουσείν Χασάν Ζεϊμπεκ, Βουλευτής Ξάνθης ΣΥΡΙΖΑ και εκπρόσωποι της ακαδημαϊκής κοινότητας του ΔΠΘ. Τέλος, την ημερίδα παρακολούθησαν πλήθος κόσμου της τοπικής κοινωνίας, φοιτητές του ΔΠΘ και όλα τα μέλη της Αντιπροσωπείας Κομοτηνής.

Με το πέρας των τοποθετήσεων ακολούθησε γόνιμος διάλογος με το κοινό, λύνοντας απορίες και προβληματισμούς των παρευρισκομένων.

Μοιράσου το άρθρο: