Λάτρης του καφέ ο ίδιος έμαθε να ξεχωρίζει τον καλό, να τον εκτιμά και να τον απολαμβάνει. Έτσι, στον ένα χρόνο που παρέμεινε άνεργος και ψάχνοντας να δει τι θα μπορούσε να κάνει μένοντας στη Ροδόπη, πάλι στον καφέ κατέληξε. Ο Βαγγέλης Καρακύργιος αυτό που πρόσεξε, όπως λέει, είναι ότι καταστήματα αναψυχής με προσωπικό «χρώμα» απουσιάζουν, καθώς τα περισσότερα είναι «αλυσίδες».

«Αντίθετα είναι λίγα εκείνα που τα έχουν ντόπιοι. Νομίζω ότι πολλοί Κομοτηναίοι μπορούν να επενδύσουν σ’ αυτά τα μαγαζιά, να κάνουν δηλαδή όμορφα μικρά μαγαζιά τα οποία θα τους στηρίξουν.» δήλωσε στην ΕΡΤ Κομοτηνής και σημείωσε ότι όλα σε αυτές τις προσπάθειες μαρτυρούν το προσωπικό στυλ. «Όλα θα πρέπει να μαρτυρούν φροντίδα και προσπάθεια. Να είναι όμορφα για τους Κομοτηναίους, τους φοιτητές, τους επισκέπτες της πόλης», όπως χαρακτηριστικά λέει.

Ο Βαγγέλης Καρακύργιος με χαμόγελο αλλά και ρίσκο

«Τον τελευταίο χρόνο έμεινα στην ανεργία. Σκεφτόμουν τι να κάνω, ήρθε μπροστά μου το «ενοικιάζεται» στο μαγαζί. Μου ήρθε η ιδέα του καφέ, άλλωστε έχω δοκιμάσει πολλούς καφέδες και είπα στον εαυτό μου «Βαγγέλη, αυτό είναι, να το κάνεις.» Από τον Αύγουστο που το σκέφτηκα όλα πηγαίνουν πολύ καλά. Ίσως να με προβληματίζει πια η πολύ δουλειά που βγαίνει τώρα. Όχι, δεν ήμουν έτοιμος για τόση δουλειά με το «καλημέρα», δεν το περίμενα, πίστευα ότι θα ερχόταν πιο αργά. Ήρθε πολύ γρήγορα. Αν το ψάξεις, αν το δουλέψεις έρχονται τα πράγματα και Δόξα ο Θεός, όλα πάνε καλά.» δηλώνει σήμερα λίγους μήνες μετά το επαγγελματικό αυτό βήμα.

Η γραφειοκρατία στάθηκε εμπόδιο; Ρωτήσαμε τον κο Καρακύργιο. « Έχει σίγουρα γραφειοκρατία, αλλά αν είσαι σωστά προετοιμασμένος την αντιμετωπίζεις γρήγορα.» απάντησε προσθέτοντας «Εγώ, όταν έκανα την έναρξη, ήθελα να μάθω πώς γίνεται, έγινε σε μια μέρα και είπα στη λογίστρια μου «μα πώς έγινε τόσο γρήγορα;». Πήγα, όμως, σωστά προετοιμασμένος, διαβασμένος, με όλα τα χαρτιά μου και έτσι καταπολεμείται και η γραφειοκρατία. Σίγουρα χρειάζονται παρεμβάσεις, αλλά πρέπει να είμαστε όλοι προετοιμασμένοι.» δηλώνει αποκαλύπτοντας πώς από την πρώτη σκέψη, μέχρι η σκέψη αυτή να γίνει πράξη πέρασαν τρεις μήνες. «Το σκέφτηκα πάρα πολύ καλά και το μελέτησα πάρα πολύ, από το πρωί μέχρι το βράδυ για να μπορέσει να υλοποιηθεί γρήγορα.» δηλώνει τώρα.

Ικανοποιημένος 100% όπως λέει έχει ήδη αποφασίσει να προχωρήσει λίγο πιο «μαζεμένα». «Είμαστε ήδη στη διάθεση του κοινού και δεν θέλουμε να γίνονται λάθη, οπότε τώρα πάμε σε πιο σωστά βήματα και προχωράμε.» λέει προτρέποντας τους νέους να παίρνουν το ρίσκο, αλλά να ξέρουν ότι: «Θέλει δουλειά, σκέψη, σωστή οργάνωση και προγραμματισμός και το ρίσκο είναι καλό να το παίρνεις στη ζωή σου. Πάντα όμως σε σωστά λογικά πλαίσια.»

Φώτο:  Ο κος Βαγγέλης Καρακύργιος ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία: Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: