Ο Ιωακείμ Ιωακειμίδης, ο Κομοτηναίος καλλιτέχνης μας είπε: «Και καλύτερα» σε μια δύσκολη περίοδο. «Ήταν ένα τεράστιο ρίσκο», λέει εκ των υστέρων για την παράσταση που ανέβασε ο ίδιος στην Κομοτηνή, και σημειώνει «τον τελευταίο καιρό ασχολούμαι και με την παραγωγή των παραστάσεων. Ήταν και ένα στοίχημα και με τον εαυτό μου για το αν ο κόσμος τελικά έχει ανάγκη το θέατρο.»

Ο Ιωακείμ Ιωακειμίδης, ο Κομοτηναίος Καλλιτέχνης μας είπε: «Και καλύτερα» σε μια δύσκολη περίοδο.

Σύμφωνα με τον Ιωακείμ Ιωακειμίδη, ήταν όλα λίγο περίεργα, καθώς ο κόσμος φοβήθηκε να προσέλθει στο χώρο των παραστάσεων. «Θα πρέπει να μην τρομοκρατούμε τον κόσμο. Το θέατρο σέβεται κι εφαρμόζει τα μέτρα. Μας στήριξαν, ωστόσο, κάποιοι. Δεν είχαμε, όμως, την προσέλευση άλλων ετών.»

Όσον αφορά την επιλογή του έργου; Τονίζει: «Είχα ανάγκη να κάνω μια κωμωδία, να γελάσει ο κόσμος γιατί θεωρώ ότι αυτό έχει ανάγκη αυτή την στιγμή. Ονόμασα την παράσταση: ‘Και καλύτερα’, γιατί αυτό ήταν το μήνυμα που ήθελα να περάσω. Θεωρώ ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην είμαστε θετικοί κι αισιόδοξοι, θα περάσουν τα δύσκολα.»

«Στηρίξτε τους νέους, στηρίξτε μας. Το έχουν, το έχουμε ανάγκη οι νέοι.» λέει, χαμογελά και ονειρεύεται.

Σύμφωνα με τον νεαρό Κομοτηναίο καλλιτέχνη ο κόσμος έχει ανάγκη την τέχνη. «Η χρονιά που έρχεται θα είναι ακόμη πιο δύσκολη για το θέατρο. Ζει πολύς κόσμος γύρω από αυτό», είπε, μην κρύβοντας την αγωνία του. «Θα ήθελα να παραμείνω στην Αθήνα και να κυνηγήσω εκεί τα όνειρά μου.» Ήδη, όπως είπε, έχει κλείσει συνεργασία για συμμετοχή στην παράσταση: «Μια ζωή», ένα έργο που μιλά για το μπούλινγκ, μια παράσταση που ίσως ανέβει τον Φεβρουάριο-Μάρτιο του 2021 από τον θίασο που τον έχει εμπιστευτεί.

Τέλος, δεν παραλείπει να στείλει το μήνυμά του στους κατοίκους της περιοχής. «Στηρίξτε τους νέους, στηρίξτε μας. Κάποια άλλα παιδιά που είδαν τις πόρτες κλειστές δεν έκαναν όσα ήθελαν, ενώ θα μπορούσαν να προσφέρουν πολύ ωραία πράγματα στην πόλη μας.» λέει σημειώνοντας με νόημα «Πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι και να έχουμε υπομονή τηρώντας τα μέτρα προστασίας: Μάσκα. Πλύσιμο χεριών και τήρηση αποστάσεων. Δεν είναι δύσκολο, ας προσέχουμε κι ας το έχουμε στον νου μας για να φύγει γρήγορα.» Μην παραλείποντας να προτρέψει: «Να στηρίζουμε τις Τέχνες! Οι άνθρωποι έχουν ανάγκη της Τέχνες και εμείς έχουμε ανάγκη το κοινό.»

ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία: Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: