Ικανοποιημένη δηλώνει η αντιπεριφέρεια τουρισμού για την τουριστική κίνηση που σημειώνεται μέχρι στιγμής στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης. «Η καλύτερη τουριστική χρονιά για την περιοχή.» δήλωσε στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ. Κωνσταντίνος  Αντωνιάδης σημειώνοντας πως αυτό επιβεβαιώνεται και από τα στοιχεία που καταγράφονται στις πύλες εισόδου της Περιφέρειας.

Συγκεκριμένα το αεροδρόμιο της Καβάλας έχει μόνο για το μήνα Ιούνιο του 2018, σε σχέση με τον Ιούνιο του 2017, μια αύξηση σε ποσοστό 10% που ισοδυναμεί σε απόλυτους αριθμούς σε 5.000 περισσότερους τουρίστες που επιβιβάστηκαν στο Αεροδρόμιο Μέγας Αλέξανδρος. Επίσης, σημειώνεται μια αύξηση 12% στο αεροδρόμιο «Δημόκριτος» Αλεξανδρούπολης. Αλλά και μια αύξηση το πρώτο εξάμηνο στο Μεθοριακό Σταθμό της Νυμφαίας σε ποσοστό 15% σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2017. «Συνολικά έχουμε μια αύξηση το πρώτο εξάμηνο του 2018 σε σχέση με το αντίστοιχο του 2017 από το συνοριακό σταθμό των Κήπων σε ποσοστό 1,47% αυτό δείχνει ότι, και με την πληρότητα που έχουν τα ξενοδοχεία μας, που αγγίζει το 90%, είναι η καλύτερη τουριστική χρονιά για την περιοχή.» δηλώνει ο κος Αντωνιάδης.

Βούλγαροι, Ρουμάνοι, Σέρβοι
Τουρίστες από την Βαλκανική ενδοχώρα, Βούλγαροι, Ρουμάνοι, Σέρβοι επιλέγουν για τις διακοπές τους την περιοχή. «Ειδικά στη Σερβία έγιναν στοχευμένες ενέργειες από την πλευρά της Περιφέρειας με τη συμμετοχή σε event που πραγματοποιήθηκε στις 20 Μαΐου στην Πρωτεύουσα του Βελιγραδίου με αποτέλεσμα να δούμε Σέρβους στην Αλεξανδρούπολη, στην Καβάλα, στη Θάσο, στη Σαμοθράκη, αλλά και στο παραλιακό μέτωπο της Κομοτηνής. Επίσης, έχουμε και τουρίστες από τη Γερμανία, την Αγγλία, το Βέλγιο και από Σκανδιναβικές χώρες.» δηλώνει ο κύριος Αντωνιάδης. Όπως εξηγεί σκοπός της Περιφέρειας είναι να υπάρξει επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. «Και ο Μάιος και ο Ιούνιος ήταν πολύ καλοί μήνες. Ευελπιστούμε ότι και ο Σεπτέμβριος και ο Οκτώβριος θα κυλήσουν επίσης καλά» προβλέπει αισιόδοξα.

Διάλογος με 22 δήμους
Παράλληλα πραγματοποιείται διάλογος με τους 22 δήμους της Περιφέρειας με σκοπό να εκπονηθεί το νέο πρόγραμμα προβολής . Επίσης, το επόμενο χρονικό διάστημα η Περιφέρεια θα έχει συμμετοχή σε έκθεση του Ντίσελντορφ που αφορά στον εναλλακτικό τουρισμό. Και θα συνεχιστεί η φιλοξενία δημοσιογράφων και τουριστικών πρακτόρων στην περιοχή. Είχε προηγηθεί η φιλοξενία δημοσιογράφων από τη Ρουμανία και την Αυστρία, θα ακολουθήσει η φιλοξενία δημοσιογράφων από την Ολλανδία, την Γερμανία, και τη Σερβία.

Τούρκοι τουρίστες
Όσον αφορά στην κίνηση που σημειώνεται από την Τουρκία, σύμφωνα με τον κ. Αντωνιάδη υπήρξε μια μικρή κάμψη το Μάιο και τον Ιούνιο από την πλευρά της Τουρκίας. «Λόγω της υποτίμησης της Τουρκικής λύρας και των εκλογών . Τον Ιούλιο σημειώθηκε μια αυξητική τάση.»¨δηλώνει ο κος Αντωνιάδης προσθέτοντας  «Προσπαθούμε να ανοίξουμε νέες αγορές, είχαμε για παράδειγμα Γάλλους και Ρουμάνους στο νησί της Σαμοθράκης.»
Φώτο: Ο κος Κώστας Αντωνιάδης ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: