«Εμείς¨οι άνθρωποι του Ορεινού Όγκου είμαστε μαθημένοι στα δύσκολα» δηλώνει ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου της Οργάνης , ο κος Αχμέτ Αρναούτ. Ένας δημιουργικά ανήσυχος άνθρωπος που μαζί με τους 34 μαθητές και μαθήτριες του Σχολείου και τους 6 συναδέλφους του (7 με την προσθήκη και δασκάλου αγγλικών σύντομα) απολαμβάνει τα χρώματα του Φθινοπώρου ελπίζοντας σε καλύτερες μέρες για τους ανθρώπους του Ορεινού Όγκου. «Εμείς οι Έλληνες όταν θέλουμε κάτι το κάνουμε» λέει έτοιμος πάντα να αναδείξει τις ανάγκες του τόπου, αλλά και να εκφράσει τις ευχαριστίες του μετά από κάθε θετική παρέμβαση της πολιτείας.

Για παράδειγμα πρόσφατα είδε με ικανοποίηση να πραγματοποιούνται έργα ασφαλτόστρωσης στο οδικό δίκτυο Οργάνης – Μυρτίσκης, μια απόσταση 12 χιλιομέτρων, που όπως πρόσφατα είχε επισημάνει στην ΕΡΤ Κομοτηνής θύμιζε «βομβαρδισμένο τοπίο». «Επιτέλους βρέθηκε ένα «αυτί» και μας άκουσε. Εμείς το ψιθυρίζαμε μάλλον, δεν το είχαμε προβάλει το αίτημα της συντήρησης αποκατάστασής του με δυνατή φωνή, όπως έπρεπε, αλλά έστω κι έτσι ο ψίθυρος μας ακούστηκε και έγινε ο δρόμος» δηλώνει ο κος Αχμέτ Αρναούτ μην κρύβοντας την ικανοποίησή του. Κάνοντας δύο τουλάχιστον φορές την ημέρα αυτή την διαδρομή είχε την ευκαιρία να «επιβλέπει» την εκτέλεση των εργασιών. «Στρώθηκε αρχικά με χαλίκι, εν συνεχεία ασφαλτοστρώθηκε και έγινε «σαν κούκλα»» σημειώνει χαρακτηριστικά.»

Η μεγάλη του έγνοια είναι το Δημοτικό Σχολείο της Οργάνης. Μάλιστα στον προαύλιο χώρο του σχολείου φρόντισε και τοποθετήθηκε πλαστικός τάπητας, έτσι τα παιδιά παίζουν σε ασφαλές μέρος. «Κι εμείς οι εκπαιδευτικοί νιώθουμε ασφαλείς και σίγουροι ότι τα παιδιά μας ακόμη κι αν πέσουν παίζοντας δεν θα χτυπήσουν σοβαρά, δεν θα πονέσουν.» δηλώνει βλέποντας με χαμόγελο το μέλλον του τόπου να απολαμβάνει το παιχνίδι χωρίς να σταματά στιγμή να σκέφτεται την επόμενη δική του πρωτοβουλία.
Φώτο: Ο κος Αχμέτ Αρναούτ ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: