Ενθουσιασμένος δηλώνει ακόμη ο κος Μουλταζά Αρκάν από την συμμετοχή του στο μεγάλο τραπέζι που στήθηκε στο Ευρωκοινοβούλιο με γεύσεις κι αρώματα ανατολικής Μακεδονίας Θράκης. Ο αντιπεριφερειάρχης αρμόδιος για θέματα διοίκησης επιστρέφοντας από τις Βρυξέλλες μοιράζεται με τους συναδέλφους του τις εντυπώσεις που προκάλεσε η κουζίνα της περιφέρειας μας στους Ευρωβουλευτές και στους υπαλλήλους του Κοινοβουλίου.

Η πρωτοβουλία ανήκε στον ευρωβουλευτή κ. Κούλογλου

Σύμφωνα με δηλώσεις του στην ΕΡΤ Κομοτηνής το μενού περιελάμβανε: Σαρμαδάκια με λουκάνικο Καρβάλης και ξινό τραχανά, Κασέρι Ξάνθης με πάστα ντομάτας, Μάντζα μακεδονική με καβουρμά Ξάνθης, Τραχανώτο με φέτα Θράκης και χοιρινό καπνιστό, Θρακιώτικες χυλοπίτες με πέταλα Ξάνθης, Σουτζούκ Λουκούμ Κομοτηνής, Κουραμπιέδες Καβάλας, Πλατό με διάφορα αλλαντικά Θράκης, Μους ελληνικού καφέ Κομοτηνής με μέλι Θάσου και Πρασοπιτάκια με γίδινο τυρί Έβρου.

«Παρασκευάσθηκαν και παρουσιάστηκαν εδέσματα που προέρχονται αποκλειστικά και μόνο από την Ανατολική Μακεδονία-Θράκη» δήλωσε ο κος Μουλταζά Αρκάν που βρέθηκε συχνά να απαντά σε ερωτήσεις των συνδαιτυμόνων του, όχι μόνο για τις συνταγές και τα τοπικά προϊόντα, αλλά και για την ίδια την περιοχή της Θράκης, καθώς οι περισσότεροι δεν την γνώριζαν. H πρωτοβουλία, όπως σημείωσε ο κος Μουλταζά ανήκε στον Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιο Κούλογλου και είχε ως στόχο τη σύνδεση της γαστρονομίας με τον Τουρισμό περιοχών της Ελλάδας και την προβολή τους στο Ευρωκοινοβούλιο και για το σκοπό αυτό συνεργάστηκε με τον Περιφερειακό Σύμβουλο Γιάννη Μπούτο και τους επιτελείς της Περιφέρειας.

Έρχονται και οι αγοραστές
Ένα διαφορετικό «Ταξίδι» ταξίδι γεύσεων και πολιτισμού που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, το εστιατόριο Φίλεμα με τον Σεφ Μάνο Μακρυγιαννάκη και την Μπριγάδα των Σεφ. «Θα υπάρχει και συνέχεια» υποσχέθηκε ο νεαρός αντιπεριφερειάρχης σημειώνοντας πως επίκειται επίσκεψη στην περιοχή εμπόρων, οι οποίοι εκδήλωσαν ήδη ενδιαφέρον για την αγορά τοπικών  προϊόντων, όπως: τυριών, κρασιών και καβουρμάδων.

φώτο: αρχείο ΕΡΤ- Ρένας Πνταζόγλου

Μοιράσου το άρθρο: