Δυσοίωνες οι προβλέψεις για τους ιδιοκτήτες των κατοικιών προς ενοικίαση στην Κομοτηνή καθώς το ΔΠΘ διενεργεί τις εξετάσεις με εξ αποστάσεως μεθόδους και τη χρήση ψηφιακών μέσων. Ήδη οι περισσότεροι φοιτητές άδραξαν  την ευκαιρία και παρέμειναν στα σπίτια τους. Μάλιστα κάποιοι από αυτούς, από την αρχή της πανδημίας ακόμη, ξενοίκιασαν.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ακινήτων κα Χρύσα Κυριακούση

«Έχουμε πολλά σπίτια τα οποία ξενοικιάστηκαν τέλος Ιουνίου, καθώς οι φοιτητές έχουν φύγει, δεν ήρθαν καν για την εξεταστική μια που τα μαθήματα γίνονται δια ζώσης.θα πρέπει να ξεπερνούν τα 350—400» δήλωσε στην ΕΡΤ Κομοτηνής η πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ακινήτων κα Χρύσα Κυριακούση.

Σύμφωνα με την κα πρόεδρο το πρόβλημα θα γίνει ακόμη μεγαλύτερο από το 2022 και μετά, καθώς θα διατεθούν επιπλέον δωμάτια στις νέες φοιτητικές εστίες. «Τότε, θα φτάσουμε στην Κομοτηνή τα 1000 σπίτια ανοίκιαστα» προβλέπει η κα Κυριακούση και σημειώνει ότι τον Αύγουστο με τις βάσεις θα φανεί τι θα ενοικιαστεί και σε ποιες τιμές.

Ανησυχία υπάρχει και για το Φθινόπωρο σε περίπτωση που ο κορονοϊός επανακάμψει. «Υπάρχει πάντα ο κίνδυνος του δευτέρου κύματος της πανδημίας, ίσως οι φοιτητές να μην επανακάμψουν στην Κομοτηνή, να μην έρθουν. Να επιλέξουν να βγάλουν αυτή τη σεζόν σε ξενοδοχεία, με βραχυχρόνιες μισθώσεις , ή φιλοξενούμενοι κάπου. Αν γίνει αυτό, θα έχουμε πρόβλημα.» σημειώνει η κα Κυριακούση.
Όσον αφορά τέλος στην ανάκαμψη της οικοδομής; Κάνοντας μια πρόβλεψη μιλά για το 2022 και μετά. «Μια καλή περίπτωση να ανακάμψει η οικοδομή θα ήταν η αναστολή ΦΠΑ στα νεόδμητα ακίνητα και στην αντιπαροχή.Ήταν κάτι που το περιμέναμε άλλωστε πριν την έλευση του Covid 19» καταλήγει η κα Κυριακούση εμφανώς προβληματισμένη.
Φώτο: Η κα Χρύσα Κυριακούση ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: