Ο Ανέστης Ντεμιρτσίδης με τον Χρήστο και τον Γιώργο Γιαννακιτσίδη είναι παιδικοί φίλοι, «σαν αδέρφια», όπως χαρακτηριστικά δηλώνει. Τον τελευταίο καιρό είναι και συνεταίροι στην πρώτη τους επιχείρηση. «Συνδυάζουμε ξηρούς καρπούς και καφέ. Συνηθίζεται αυτός ο τρόπος πώλησης σε μεγάλες πόλεις, έτσι δοκιμάσαμε κι εδώ.» δηλώνει ο Ανέστης και σπεύδει να σημειώσει πως δεν τους αποθάρρυνε καθόλου η κρίση. «Είμαστε πάρα πολύ αισιόδοξοι. Έχουμε όρεξη για δουλειά. Είμαστε και οι τρεις νέοι, οπότε δεν φοβόμαστε τίποτα.»

Οικονομολόγος ο ίδιος γνωρίζει καλά τις δυσκολίες των επαγγελματιών και τα προβλήματα τις κρίσης. Δύο διαφορετικά μαγαζιά σε ένα χώρο, πολύ ωραία συνδυασμένα μεταξύ τους ήταν η δική τους απάντηση. «Πιστεύουμε στο μαγαζί, είμαστε εδώ, παλεύουμε και δουλεύουμε πολλές ώρες, με όρεξη, διάθεση , χαμόγελο να υποδεχτούμε τον κάθε πελάτη.»

«Λένε πως αρκετά συχνά στις συνεργασίες υπάρχουν και διαφωνίες» αναφέρουμε στους νέους επιχειρηματίες για να ακούσουμε τον Ανέστη Ντεμιρτσίδη να λέει πως αν υπάρχει σωστή κατανόηση, υπάρχει συζήτηση, καταλαβαίνεις τον άνθρωπο σου, τότε πηγαίνουν όλα καλά. «Είμαστε σαν αδέρφια. Δόξα το Θεό είχαμε , έχουμε και θα έχουμε πολύ καλές σχέσεις. Μπορεί να είναι δύσκολα για άλλους, αλλά για μας είναι εύκολα γιατί σε δύσκολες ώρες έχεις ένα καλό στήριγμα. Ο ένας στηρίζει τον άλλον. Είμαστε σαν μια γροθιά και παλεύουμε για το καλό όλων μας.»

«Σε μια εποχή που άλλοι μεταναστεύουν στο εξωτερικό, εσείς μένετε Ελλάδα» παρατηρούμε για να απαντήσει ο Ανέστης χωρίς δεύτερη σκέψη «Είμαστε Πόντιοι Πατριώτες δεν αφήνουμε τόσο εύκολα τη χώρα μας. Πάνω από όλα θέλουμε να μείνουμε στην Ελλάδα. Ξέρω ότι πολύς κόσμος φεύγει, ξέρουμε τι αντιμετωπίζουν στο εξωτερικό, πώς περνάνε, και δεν μας αρέσει για μας δεν είναι τόσο απλό γονείς, αδέρφια, φίλοι είναι όλοι εδώ. Θέλαμε να δοκιμάσουμε πρώτα την τύχη μας εδώ. Κι ύστερα βλέπουμε, έχει ο Θεός. Αλλά να φύγουμε στο εξωτερικό, δεν θα θέλαμε. Ό,τι έρχεται κοιτάμε να το αντιμετωπίζουμε και να το προσπερνάμε.»

Όσον αφορά τέλος στο μήνυμά του για τους συνομηλίκους νέους, που ψάχνονται αναζητώντας τις δικές τους λύσεις προτρέπει «Να είναι αισιόδοξοι, να έχουν πίστη, διάθεση για δουλειά, να μην πέφτουν και φυσικά να προσπαθούν πολύ. Εμείς θέλουμε την στήριξη του κόσμου. Πρέπει να έχει ελπίδα, να δοκιμάζει ο καθένας, όχι με κλειστά μάτια να τα ζυγίζει όλα και να προσπαθεί να δοκιμάζει. Να έχει δύναμη κι υπομονή.»
Φώτο: Ο Ανέστης με έναν από τους δύο συνεταίρους του ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: