Ένα μήνυμα περιφερειακής συνείδησης αρκετά ηχηρό επέλεξε να στείλει με την παρουσία του στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου ο Δήμαρχος Καβάλας, ο κος θεόδωρος Μουριάδης.

Οι κ.κ. Μουριάδης -Γκαράνης

«Θα μπορούσε κάποιος να πει: « εντάξει εσείς είστε στην Καβάλα, μακριά από την περιοχή, οπότε εύκολα μπορείτε να μιλάτε υπερ ή κατά μιας απόφασης». Όμως τα πράγματα δεν είναι έτσι. Διότι πρέπει να υπάρχει περιφερειακή συνείδηση. Όλοι να νιώθουμε ότι είμαστε μια Περιφέρεια και ότι το πρόβλημα του ενός είναι πρόβλημα όλων όχι μόνο από πλευράς αντιδράσεων , αλλά και από πλευράς περιβάλλοντος» ειπε ο κος Μουριάδης για να σημειώσει «Όντως σήμερα είναι στην Αλεξανδρούπολη αύριο θα είναι σε μας. Διότι αν κάτι πρέπει να διαφυλάξουμε και να κληρονομήσουμε στα παιδιά μας είναι το περιβάλλον, το οποίο θα πρέπει να προστατεύσουμε ως κόρη οφθαλμού» για να καταλήξει λέγοντας « Ο δήμος Καβάλας είναι αλληλέγγυος και στηρίζει τις αποφάσεις.»

Παρόν στο Περιφερειακό Συμβούλιο και ο Δήμαρχος Κομοτηνής, ο κος Γιάννης Γκαράνης: «Να δώσω συγχαρητήρια στον κο Μουριάδη για την περιφερειακή συνείδηση και την σύμπραξη σε όλο αυτόν τον αγώνα που είναι πολύ δύσκολος» είπε στην αρχή της σύντομης τοποθέτησής του για να σημειώσει αμέσως μετά ότι «Η παρουσία μας έδωσε δύναμη στο Περιφερειακό Συμβούλιο να επικαιροποιήσει την απόφαση κατά του χρυσού, μια απόφαση ταφόπλακα γι αυτούς που θεωρούν ότι μπορούν να κάνουν εξορύξεις στην περιοχή μας.»

Ο κος Αλή Τοπάλ

Την πάγια θέση της δημοτικής αρχής του Δήμου Μαρωνείας Σαπών δηλώνοντας την απόλυτη άρνησή της στην εξόρυξη χρυσού επανέλαβε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών στο δήμο Μαρώνειας Σαπών, Αλή Τοπάλ . «Το θέμα επανήλθε ξανά στις μέρες μας, ωστόσο, δεν έχει αλλάξει τίποτα στις συνθήκες που υπήρχαν τα προηγούμενα έτη.» είπε ο αντιδήμαρχος σημειώνοντας «Ως Δημοτική Αρχή και Δημοτικό Συμβούλιο είμαστε κατά του χρυσού.»
Φώτο: Οι δύο δήμαρχοι Καβάλας και Κομοτηνής και ο αντιδήμαρχος οικονομικών στο δήμο Μρωνείας Σαπών ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφίες: Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: