Ο Μάκης Πατρωνίδης είναι πρόεδρος του Συλλόγου Μοντέρνας Μουσικής «Γραμμόφωνο». Ένας Σύλλογος που ασχολείται με τη μουσική, βοηθάει στη δημιουργία  μουσικών  σχημάτων, που παίζουν όλα τα μοντέρνα είδη της μουσικής, τζαζ, ροκ, έντεχνο κ.α.

Οκτώ χρόνια τώρα που δραστηριοποιείται ο σύλλογος έχουν δημιουργηθεί διάφορα σχήματα, τα οποία έχουν παίξει και στην πόλη της Κομοτηνής και εκτός. Αυτή τη στιγμή  υπάρχουν τρία σχήματα ενεργά, αλλά και σχήματα με μέλη φοιτητές και φοιτήτριες της πόλης που άλλοτε παίζουν κι άλλοτε αδρανούν ή διαλύονται κάθε φορά που έρχονται η φεύγουν αντίστοιχα οι φοιτητές. «Έτσι γίνεται πάντα» δηλώνει ο κος Πατρωνίδης και σημειώνει ότι υπάρχει ενδιαφέρον, αλλά υπάρχει πάντα και το «πρόβλημα» των Νόμων για την πάταξη της Φοροδιαφυγής, της αδήλωτης εργασίας, που δυσκολεύουν τα νέα σχήματα να παίξουν σε δημόσιους χώρους γιατί πρέπει να ασφαλιστούν. «Όπως καταλαβαίνετε μπορεί ένα νέο σχήμα να θέλει να παίξει κάπου, αλλά όταν θα πρέπει να δώσει περισσότερα χρήματα από ό,τι θα είναι τα έσοδα, τότε είναι αποτρεπτικός παράγοντας για τους νέους. Επειδή είμαστε φοιτητούπολη, σίγουρα πολλά παιδιά ξέρουν να παίζουν κάποιο όργανο, είναι ευκαιρία εδώ να μαζευτούν και να δείξουν στον κόσμο αυτά τα οποία θέλουν να παίξουν και να κάνουν .»

Όπως δηλώνει ο πρόεδρος του «Γραμμοφώνου» αυτό που τον χαροποιεί ιδιαίτερα, τόσο τον ίδιο, όσο και τα υπόλοιπα μέλη του Συλλόγου είναι να βλέπουν νέο κόσμο να ασχολείται με τη μουσική. «Εμείς χαιρόμαστε, είμαστε ανοικτοί για να λύσουμε οποιοδήποτε πρόβλημα περνά από το χέρι μας» δηλώνει και κάνει όνειρα για νέες συναυλίες από νέα μουσικά σχήματα που θα γεμίσουν με ρυθμό και μελωδίες την πόλη .
Φώτο: Ο κος Μάκης Πατρωνίδης, πρόεδρος του «Γραμμοφώνου» ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία : Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: