«Ευχαριστώ όλο το κοινό που με πολύ μεγάλη θέρμη προσήλθε και παρακολούθησε όλες τις παραστάσεις» δηλώνει η κα Ζωή Κοσμίδου, εκτελεστική γραμματέας της Περιφέρειας Αν.Μ.Θράκης  με αφορμή την ολοκλήρωση των εορταστικών εκδηλώσεων στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής με την παράσταση από το Μπαλέτο θεάτρου Μόσχας/ Μπαλέτο της Ρωσίας «Καρυοθραύστης» σε Μουσική: Π.Ι. Τσαϊκόφσκι και Χορογραφία: Μπόρις Μιαγκόβ και προσθέτει: «Φυσικά τον περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο και το Περιφερειακό Συμβούλιο που έδωσε τη δυνατότητα στο κοινό της Περιφέρειας να παρακολουθήσει υψηλού επιπέδου εκδηλώσεις.»

Η κα Ζωή Κοσμίδου στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής

Σύμφωνα με την κα Κοσμίδου ξεχωριστή στιγμή ήταν η παρουσία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών και του Λεωνίδα Καβάκου, που για πρώτη φορά εμφανίστηκαν στο Μέγαρο Μουσικής. «Και οι υπόλοιπες εκδηλώσεις ήταν υψηλού επιπέδου . Χαίρομαι που πλαισιώθηκαν όλες αυτές οι εκδηλώσεις από Συλλόγους της Περιφέρειας και είχαν τεράστια αποδοχή από τον κόσμο. Ευελπιστούμε ότι του χρόνου θα έχουμε εξίσου ωραίες εκδηλώσεις και οργανωτικά θα είμαστε πολύ καλύτερα. Θα ξεπεράσουμε τα μικροπροβλήματα που υπάρχουν και θα μπορέσουμε να προσφέρουμε καλύτερες εκδηλώσεις.» δηλώνει χαρακτηριστικά και σχολιάζει την κράτηση εισιτηρίου μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας στις δύο παραστάσεις του «Καρυοθραύστη» «Υπήρξε τεράστια αποδοχή της προσπάθειας, αλλά και παράπονα ότι δεν προλάβανε. Εξ αιτίας της τεράστιας συμμετοχής δεν προλάβανε. Θέλω να θυμίσω τι έγινε με το πρόγραμμα «Εξοικονομώ» . Καταλαβαίνουμε ότι είναι τεράστια η επιθυμία του κόσμου, έχουμε κατά νου οι εκδηλώσεις εκείνες που φαίνεται ότι θα τραβήξουν κόσμο να μην ανεβαίνουν μόνο μια φορά, αλλά περισσότερες. Και για τα άτομα εκείνα που δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο είμαστε εδώ να το δούμε, να κάνουμε το καλύτερο για να έχουμε ικανοποιημένους τους κατοίκους της περιοχής μας.»

Τέλος, σε ερώτησή μας αν στο εγγύς μέλλον θα δούμε ξανά εκδηλώσεις στο Μέγαρο Μουσικής; η κα Κοσμίδου απάντησε πως στο πλαίσιο των Εορτασμών για την συμπλήρωση  100 χρόνων  από την ενσωμάτωση της Θράκης στον Εθνικό Κορμό απάντησε ότι θα οργανωθούν υψηλού επιπέδου πολιτιστικές εκδηλώσεις, «αλλά», όπως είπε, « δεν είναι της παρούσης η ανακοίνωσή τους.»
Φώτο:Ζωή Κοσμίδου ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφίες-βίντεο:Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: