«Για μια ακόμη χρονιά ο λαός της Ροδόπης απέδειξε ότι επειδή ακριβώς θέλει, μπορεί να συνδράμει στην πληθώρα των δράσεων του Τμήματος οι οποίες αποσκοπούν στην ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου» δήλωσε η κα Κλάρα Τζελέπη, πρόεδρος του Δ.Σ. του Περιφερειακού Τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού μην κρύβοντας την συγκίνηση και την ικανοποίηση της κατά τη διάρκεια της ετήσιας τελετής κοπής της Βασιλόπιτας του Περιφερειακού Τμήματος.

«Η φετινή χρονιά έχει ιδιαίτερη σημασία για μας, καθώς είναι χρονιά εκλογών για την ανάδειξη μελών, τόσο της Κεντρικής Διοίκησης, όσο και των Περιφερειακών Τμημάτων και επομένως και η σημερινή εκδήλωση αποτελεί ένα εφαλτήριο, ώστε να απευθύνουμε πρόσκληση προκειμένου, όσο το δυνατόν περισσότεροι, να αποκτήσουν την ιδιότητα του μέλους του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για να εξασφαλίσουν το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι» εξήγησε.

Παράλληλα μίλησε με καμάρι για τους πενήντα ενεργούς Σαμαρείτες, τους δέκα εθελοντές της Κοινωνικής Πρόνοιας, αλλά και για τους ακόμη περισσότερους στον τομέα της Νοσηλευτικής, εθελοντές κι εθελόντριες που τα καταφέρουν έχοντας να επιδείξουν ουσιαστική συνδρομή και όπου κληθούν: γηροκομείο, νοσοκομείο, διανομή τροφίμων, ανταποκρίνονται με πολύ μεγάλη προθυμία κι αυταπάρνηση. «Προστρέχουν για να συνδράμουν, όπου και όποτε χρειαστεί. Είμαστε ένα αρκετά σοβαρό από άποψη μελών και συμμετοχής Περιφερειακό Τμήμα» δηλώνει η κα Τζελέπη σημειώνοντας πως οι Σαμαρείτες καλύπτουν υγειονομικά πάρα πολλές δράσεις στο Νομό. Προσφέρουν μάλιστα και μαθήματα πρώτων βοηθειών μετά την υποβολή αιτήσεων και την εκδήλωση ενδιαφέροντος.

«Υπάρχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον κι αυτό είναι πολύ θετικό. Είναι μείζονος σημασίας να μπορέσει ο καθένας να ανταποκριθεί σε οποιοδήποτε απρόοπτο κι αιφνίδιο συμβεί μέχρις ότου προστρέξουν οι επαγγελματίες πάροχοι υγείας» σημειώνει η πρόεδρος επισημαίνοντας πως « Είναι ευχής έργο να εγγραφούν όσο το δυνατόν περισσότερα μέλη για να προσφέρουν με ουσιαστικό τρόπο τις γνώσεις, την βοήθεια, τη δράση τους , τον ελεύθερο χρόνο τους. Διότι κανείς από εμάς δεν περισσεύει. Όσο περισσότεροι, τόσο καλύτερα. Όλοι μαζί κάτι μπορούμε να καταφέρουμε.»
Φώτο: Κλάρα Τζελέπη ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: