«Είμαι σε αναστολή. Δουλειά δεν έχω. Κάνω βόλτες, όσο η καραντίνα το επιτρέπει», με αυτά τα λόγια ο κος Χουσεϊν αποκάλυψε, πώς ο ίδιος περνά το 2ο Lockdown . Μαζί με τις εξόδους είδε να «χάνεται», έως ένα βαθμό, και η εργασία, τουλάχιστον, όπως την γνώριζε ο ίδιος.

«Αναστολή λειτουργίας στον ιδιωτικό τομέα σημαίνει, ότι θα πάρουμε κάποια χρήματα, όχι όμως το σύνολο του μισθού, που παίρναμε,» μας είπε προσθέτοντας, πως «η επιχείρηση, όπου εργαζόταν δεν έχει κλείσει, λειτουργεί με μείωση όμως σημαντική του κύκλου εργασιών. Έκλεισαν τα καταστήματα και έχει έλλειψη δουλειάς.» σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Το αφεντικό μου είπε, ότι θα δουλεύω τρεις ημέρες και τρεις ημέρες θα βρίσκομαι σε αναστολή.» λέει και εξηγεί, ότι «η εργασία αυτή ήταν η κύρια και μοναδική απασχόλησή του. Δεν χάνει όμως την αισιοδοξία του… Λέω να το περάσουμε και να έχουμε την υγειά μας, το καλύτερο είναι αυτό, να μην μας πάρει από κάτω. Αν μας πάρει από κάτω, αλίμονό μας. Είμαστε τελειωμένοι. Πρέπει να νικήσουμε εμείς τον κορονοϊό όχι αυτός εμάς.» δηλώνει κι εξηγεί: «Αν κάνουμε αυτό, που κάνουμε εμείς αυτή τη στιγμή- τώρα, αν φοράμε μάσκα δηλαδή, θα μπορέσουμε να το περάσουμε.» Όπως σημειώνει ο κος Χουσεϊν ακόμη και τώρα παρατηρεί αρκετούς στο δρόμο να μην φορούν μάσκα.

Πριν συνεχίσει την απογευματινή του βόλτα στέκεται για λίγο σιωπηλός και μετά εκμυστηρεύεται με σιγουριά, πως όταν λήξει το lockdown, θα συνεχίσει να δουλεύει στην ίδια επιχείρηση. «Εργάζομαι πολλά χρόνια, δεν υπάρχει περίπτωση να χάσω την δουλειά.» λέει, αλλά σπεύδει να σημειώσει: «Το θέμα είναι να έχει δουλειά η επιχείρηση, αν δεν έχει δουλειά τι γίνεται; Η δουλειά πηγαίνει αλυσίδα: Παραγωγή, Εμπόριο, λιανική και καταλήγουμε στον πελάτη.» προσθέτοντας με νόημα: «Το μέλλον θα δείξει, ας μην βιαζόμαστε.»

Φώτο:Κομοτηνή

Ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία: Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: