Λίγο μετά την αποφυλάκιση του ο κύριος Χρήστος Εμίν, μετά από πολυετή εγκλεισμό για ανθρωποκτονία, λίγο έλειψε να βρεθεί και πάλι στη φυλακή, αυτή τη φορά οικειοθελώς! Ήταν μια νύχτα με έντονη βροχόπτωση κι εκείνος άστεγος με λίγα χαρτόκουτα γύρω του και κάποιες λερωμένες, φθαρμένες κουβέρτες να τον προφυλάσσουν από το κρύο. Λίγο έλειψε, όπως λέει, να πάει πίσω στο Σωφρονιστικό Κατάστημα και να ζητήσει να τον βάλλουν μέσα για να κοιμηθεί, να προφυλαχθεί από το κρύο και τη βροχή.

«Οι υπεύθυνοι δεν μπορούν να συμμερισθούν την θέση μου γιατί είμαι κάποιος που έχει κάνει φυλακή. » δηλώνει εκείνος με παράπονο μην κρύβοντας την απόγνωση στην οποία έχει οδηγηθεί. «Αντιδικώ εύκολα!»παραδέχεται και σπεύδει να σημειώσει «όποιος μου μειώνει την προσωπικότητα με εκνευρίζει.Λένε ότι είμαι οξύθυμος, αλλά ποιος δεν θα αντιδράσει όταν νιώσει ότι μειώνεται;» αναρωτιέται πάλι θέλοντας, ίσως, να δικαιολογήσει και τις συχνές αντιπαραθέσεις που είχε σ’ αυτό το χρονικό διάστημα που έζησε εκτός φυλακής με τους υπεύθυνους διαφόρων υπηρεσιών. «Αυτό που κατάλαβα είναι ότι ενδιαφέρονται μόνο για την ψήφο, όχι για τα προβλήματα και την επίλυσή τους» δηλώνει ξανά και προσπαθεί να καλυφθεί με το χαρτόκουτο που κρατά στα χέρια του. Είναι εμφανές ότι αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας «στρώνω τα χαρτόνια, στρώνω τις κουβέρτες και κοιμάμαι.» εξηγεί και χαμογελά λίγο στη θύμηση του χθεσινού παιδιού που τον πλησίασε με την μητέρα του, «ένα μικρό αγόρι ντυμένος Άϊ Βασίλης, μου έδωσε χρήματα για να αγοράσω φαγητό. Ένιωσα άνθρωπος. Τόσο ωραία ήταν η συμπεριφορά του.» Αυτό που ζητά είναι «ένα μέρος για να βάλω το κεφάλι μου, τίποτα άλλο.»

Όσον αφορά στα χρόνια του εγκλεισμού του, σίγουρα δεν τον έκαναν να μετανοήσει για το έγκλημα που διέπραξε. Γιατί; Τον ρωτάμε κι απαντά χωρίς δεύτερη σκέψη. «Γιατί έπραξα αυτό που ήθελα, τίποτα άλλο.» σημειώνοντας πως από τη φυλακή βγήκε αμετανόητος. «Δεν μου λείπει η φυλακή, αλλά η αγανάκτηση από την συμπεριφορά των ανθρώπων είναι μεγάλη!» δηλώνει και σηκώνει σιγά σιγά τα χαρτόκουτα, είναι έτοιμος να τα τοποθετήσει στο γνωστό μέρος που έχει επιλέξει, για να περνά τα βράδια του.
Φώτο:Χρήστος Εμίν ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: