Ικανοποιημένοι από την κίνηση, τόσο του Μαΐου, όσο και των πρώτων ημερών του Ιουνίου δηλώνουν οι ιδιοκτήτες café στην πόλη της Κομοτηνής σύμφωνα με δηλώσεις στην ΕΡΤ Κομοτηνής, του κ. Γιάννη Μαυρίδη, πρόεδρου του Σωματείου Καφεποτοπωλών Κομοτηνής και Περιφέρειας. Η παρουσία των φοιτητών ακόμη στην πόλη εξασφαλίζει κίνηση κάτι που θα συνεχιστεί μέχρι τα μέσα Ιουλίου.

Ο κος Γιάννης Μαυρίδης, πρόεδρος του Σωματείου Καφεποτοπωλών Κομοτηνής και Περιφέρειας

Τα καλοκαιρινά bar έλκουν πελάτες, όχι μόνο από την περιοχή της Ροδόπης, αλλά και από τους γειτονικούς Νομούς, Έβρο και Ξάνθη. «Άρχισαν ήδη να φαίνονται οι πρώτες επισκέψεις και αυτό χαροποιεί όλους τους επαγγελματίες» δηλώνει ο κος Μαυρίδης και σημειώνει ότι πάντα η διασκέδαση της Κομοτηνή έλκυε κόσμο την νύχτα, άτομα συνήθως νεαρής ηλικίας που επιλέγουν να διασκεδάσουν μέχρι πρωίας στην Κομοτηνή. «Μέχρι και τον Σεπτέμβριο υπάρχει κίνηση στα beach bar, στις παραλίες Φαναρίου και Μαρώνειας, αλλά και στα bar της Κομοτηνής » σημειώνει  ο έμπειρος επαγγελματίας.

Μουσική  στους εξωτερικούς  χώρους διασκέδασης θα παίζει  μέχρι τις δώδεκα τα μεσάνυχτα, σύμφωνα με όσο προβλέπει η τελευταία Κανονιστική, καθώς προσφέρει μια ώρα επιπλέον σε σχέση με ότι ίσχυε τα προηγούμενα χρόνια. Από τις 23:00, που ίσχυε πέρσι, μουσική στους υπαίθριους χώρους θα ακούγεται αυτό το καλοκαίρι μέχρι τις 24:00. «Βέβαια δεν θα πρέπει να ξεχνούν οι υπεύθυνοι των café και των bar ότι δεν θα πρέπει να ενοχλούν τους περιοίκους. » δηλώνει ο κος πρόεδρος και σημειώνει ότι και με την τοποθέτηση των τραπεζοκαθισμάτων οι ιδιοκτήτες και οι υπεύθυνοι των cafe της Κομοτηνής παρουσιάζονται πιο συνειδητοποιημένοι σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. «Ο νόμος είναι πολύ αυστηρός. Όταν εξ έχεις από τις γραμμές, που σου έχουν ορίσει για την τοποθέτηση των τραπεζοκαθισμάτων, τότε σου αφαιρείται η άδεια για έξι μήνες. Άρα, δεν συμφέρει κανέναν να παρανομεί . » υποστηρίζει ο κος Μαυρίδης και σημειώνει ότι η νέα Κανονιστική ικανοποίησε τους επαγγελματίες του χώρου.

«Οι ιδιοκτήτες cafe είναι πολύ καλοί στην δουλειά τους, το ίδιο και το προσωπικό τους.» υποστηρίζει ο κος Μαυρίδης σημειώνοντας πως τίποτα δεν είναι τυχαίο στην επιτυχία αυτών των επιχειρήσεων που παρά την κρίση των τελευταίων δέκα χρόνων μπορούν και διατηρούν τους πελάτες , ντόπιους και επισκέπτες.
Φώτο: Ο κος Γιάννης Μαυρίδης ρεπορτάζ κείμενο φωτογραφία: Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: