Από νωρίς στο εκλογικό κέντρο της «Κοινωνίας Πολιτών».Πολύ χαρούμενοι και πολύ αισιόδοξοι οι δημοτικοί σύμβουλοι, οι συνεργάτες, οι φίλοι και οι γνωστοί. Είχαν κάτι να πουν, με κάτι να αστειευτούν ή ακόμη και να πανηγυρίσουν. Βρεθήκαμε κοντά τους καταγράφοντας σχόλια, κρίσεις και παρατηρήσεις αυτής της δεύτερης Κυριακής, που έκρινε την δημαρχία της Κομοτηνής.

Θέμης Τζενετίδης: «Ευχαριστούμε προσωπικά όλους τους συμπολίτες μας που μας στήριξαν με την ψήφο τους. Αυτά τα οποία υποσχεθήκαμε θα γίνουν πραγματικότητα , για το καλό των συμπολιτών μας, για την ποιότητα της ζωής τους σε συνοικισμούς και πόλη. Οι πολίτες του δήμου Κομοτηνής έχουν κρίνει την «Κοινωνία Πολιτών» θετικά στο διάστημα που μας πέρασε. Ό,τι υποσχεθήκαμε, θα γίνει πραγματικότητα και πράξη.

Μανανάς Γιώργος : «Η Δημοκρατία πάντα στις εκλογές «μιλάει». Ο κόσμος της Κομοτηνής επέλεξε την κοινωνία πολιτών, είμαι πολύ χαρούμενος , μια παράταξη στην οποίο ήμουν κι εγώ. Εύχομαι μια καλή και δημιουργική θητεία στον νέο δήμαρχο και σε όλα τα μέλη του συνδυασμού. Είχα προβλέψει ότι η νίκη θα είναι μεγάλη. Ο κόσμος στράφηκε μακριά από τα μεγάλα και παχιά λόγια, είδε πράξεις, είδε ήθος και βεβαία πέρα από την τακτική, το ήθος και τους χαμηλούς τόνους, αυτοί που έλεγαν μεγάλα λόγια κι έκαναν κριτική και κάποια ατοπήματα όλη την προεκλογική περίοδο το πλήρωσαν. Ο λαός της Κομοτηνής τους έδωσε την απάντηση. Ως υποψήφιος βουλευτής με το ΚΙΝΑΛ τώρα ξεκινά η μάχη για την έδρα στον Νομό.

Κλεοπάτρα Στογιαννίδου: «Σήμερα είναι μια ημέρα νίκης. Μια ημέρα που η κάλπη και οι δημότες της Κομοτηνής μίλησαν και έδωσα σαφή, ξεκάθαρη, ρητή και αδιαπραγμάτευτη εντολή στην Κοινωνία Πολιτών και στον Γιάννη Γκαράνη να είναι ο επόμενος δήμαρχος της Κομοτηνής. Όλο αυτό το διάστημα ήταν ορατό ότι θα επικρατήσει η Κοινωνία Πολιτών , δόθηκε ένα ξεκάθαρο μήνυμα για την επόμενη μέρα, για το τι θέλουν οι δημότες της Κομοτηνής και ποιους θέλουν να διοικήσουν. Εύχομαι και ελπίζω και πιστεύω ότι θα φανούμε ως παράταξη αντάξιοι των προσδοκιών και της εμπιστοσύνης που μας έδειξαν οι δημότες της Κομοτηνής . Θα ασκήσουμε χρηστή, διαφανή και υπεύθυνη διοίκηση και θα προσπαθήσουμε να δώσουμε το καλύτερο δυνατό, αναπτυξιακό αποτέλεσμα για τον δήμο Κομοτηνής, γι αυτή την πόλη και για τους οικισμούς που όλοι αγαπάμε. Η νίκη οφείλεται σαφώς στα πρόσωπα και στο πρόγραμμα του συνδυασμού μας και στο έργο που έχει γίνει μέχρι σήμερα. Ο κόσμος αντιλήφθηκε ότι η παράταξη αυτή με επικεφαλής τον Γιάννη Γκαράνη μπορεί να διοικήσει την επόμενη μέρα και να παράξει πραγματικό έργο σ΄αυτή την πόλη, χωρίς πειραματισμούς, χωρίς περιπέτειες , χωρίς οπισθοχωρήσεις, χωρίς όλα αυτά τα οποία έχουν συμβεί στο παρελθόν στο δήμο Κομοτηνής. Οι δημότες όλα αυτά αξιολόγησαν και επέλεξαν εμάς. Μας τιμούν με την ψήφο και την εμπιστοσύνη τους και τιμούν και ένα έργο που έγινε τα τελευταία χρόνια, μια τεράστια προσπάθεια που έγινε από όλους όσοι έχουν διοικήσει. Ο κόσμος αυτό το αναγνώρισε. Μας δίνει άλλη μια τετραετία για να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών τους.»
Ιωάννης Κιλτσίκης: «Απέδειξε ο κόσμος του δήμου ότι ξέρει να ψηφίζει ανθρώπους αξιόλογους , με ήθος και αξιοπρέπεια. Να ευχηθώ στον κο Γραβάνη καλή πορεία στο έργο του και όσο το δυνατόν πιο κοντά με τους επαγγελματίες για την επίλυση των προβλημάτων τους. Ο Γιάννης Γκαράνης ξεκίνησε έναν αγώνα διατηρώντας σε όλη την πορεία χαμηλούς τόνους. Αυτό συν το γεγονός ότι είναι ένας επαγγελματίας καταξιωμένος για πάνω από είκοσι χρόνια , νομίζω ότι του έδωσε την νίκη.»
Φώτο: στιγμιότυπα από το εκλογικό κέντρο του Γιάννη Γκαράνη ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφίες: Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: