Με το καπελάκι στο χέρι και την τσάντα με τα απαραίτητα δίπλα του. Ο κος Γιαννακόπουλος 89 ετών πρωί πρωί αφήνει το μπαλκόνι του σπιτιού του και βρίσκεται κοντά στην παρέα του στη μικρή πλατεία. Όλοι μαζί, 80 plus κολυμβητές περιμένουν το λεωφορείο που θα τους οδηγήσει σε παραλία της περιοχής.

«Καλά περνάμε. Πάμε στη θάλασσα να μας φυσήξει το αεράκι. Κάνουμε μπάνιο, Καλά είναι. Μια ώρα στο νερό. Βγαίνουμε, παίρνουμε καφέ και το μεσημέρι γυρίζουμε. Ευχάριστο πρόγραμμα. Καλό να είναι να βγαίνουμε έξω από το σπίτι και η διαδρομή είναι ευχάριστη αλλάζουμε περιβάλλον» δηλώνει μην κρύβοντας την ικανοποίησή του για τις ξέγνοιαστες καλοκαιρινές ώρες που μοιράζεται με τους φίλους του .

Οι τρεις φίλοι ανταμώνουν καθημερινά και χαίρονται το καλοκαίρι

Νεαρότερος ο κος Γιώργος Λυκούδης, στα 83 αλλά με διάθεση πάντα ευχάριστη. «Περνάμε πολύ καλά. Μπαίνω στο νερό. Αλλάζουμε ατμόσφαιρα. Καθόμαστε μια ώρα βγαίνουμε για καφέ, τσιμπάμε κάτι και μετά ξαναμπαίνουμε για άλλη μια ώρα. Μπαίνω πολύ στη θάλασσα μέχρι το Σεπτέμβριο. Ωραία είναι να συνεχίσουμε το πρόγραμμα μέχρι τις 15 Αυγούστου, μας πηγαίνει και μας φέρνει το λεωφορείο. Στην διαδρομή αν θέλεις κοιμάσαι, αν θέλεις τραγουδάς. Είναι πολύ ωραίο» δηλώνει και κρατά στα χέρια την πετσέτα, το καπέλο και τις παντόφλες του, έτοιμος από νωρίς το πρωί.

Κατάλληλη η θάλασσα όχι μόνο για να δροσιστεί κανείς, αλλά και για να κάνει την γυμναστική του δηλώνει ο κος Νικόλαος Θεοδώρου. «Η θάλασσα είναι κατάλληλη για γυμναστική και δροσιά. Παλιά ο κόσμος πήγαινε στα βουνά. Ειδικά από τα μέρη μου στην Έδεσσα, όταν ήμουν παιδί. Τότε κολυμπούσαμε με τα άλλα παιδιά στην Βεγορίτιδα λίμνη. Μετά εργάστηκα στα πετρέλαια στην Καβάλα και έκανα μπάνιο στην θάλασσα μέχρι τα Χριστούγεννα, όταν τελείωνα την δουλειά και επέστρεφα σπίτι, ήταν το ντους μου, οπότε τώρα, καλοκαιριάτικα μου φαίνεται παιχνίδι» δηλώνει και γελά.

Στα 80 plus ανταμώνουν με τους φίλους και τα μέλη του Συλλόγου Αγία Κυριακή και όλοι μαζί μοιράζονται στιγμές ξεγνοιασιάς, δροσιάς κι ανεμελιάς και το μεσημεράκι επιστρέφουν με άλλο αέρα…θαλασσινό στις κατοικίες τους αφού πρώτα δώσουν ραντεβού για το επόμενο πρωινό…
Φώτο: Στιγμιότυπα λίγο πριν την αναχώρηση για τη θάλασσα ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: