Η κα Ελένη Ουζουνίδου

Μια ακόμη πολύ ωραία δουλειά παρουσίασε πρόσφατα ο γνωστός Κομοτηναίος δημιουργός κοσμημάτων, ο κος Κεβόρκ Μελκονιάν. Ένωσε τις δυνάμεις του με τη γνωστή και δημοφιλή ηθοποιό, την κα Λένα Ουζουνίδου και παρουσίασαν στο κοινό μια σειρά έργων του, εμπνευσμένα από την αρχαιότητα και το Βυζάντιο.

Ο κος Κεβόρκ Μελκονιάν

«Ευχαριστώ πολύ την Ελένη Ουζουνίδου γιατί με το πρώτο κάλεσμά μου είπε το ναι. Σε ένα από τα ιστορικότερα καφέ της Ευρώπης, στη Λέσχη Κομοτηναιών, παρουσιάσαμε τα κοσμήματα που δημιούργησα με εμπνεύσεις μέσα από την αρχαιότητα, το Βυζάντιο και την ιστορία της Κομοτηνής, αλλά και του ιστορικού αυτού κτιρίου» δήλωσε στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο κος Κεβόρκ Μελκονιάν και σημείωσε πως πρόκειται για κοσμήματα που σχεδιάστηκαν και δημιουργήθηκαν μόνο για αυτή τη φωτογράφηση με την Ελένη Ουζουνίδου.

 

 

 

« Ξεπεράσαμε τον εαυτό μας. Ο καλλιτέχνης πρέπει να ξεπερνά τα όρια του εαυτού του, την κοινωνία και να συλλαμβάνει καινούργιες ιδέες, τουλάχιστον να προσπαθεί να συλλάβει καινούργιες ιδέες και να τις υλοποιεί. Ήταν μια από τις ωραιότερες δουλειές » δήλωσε  ο κος Κεβόρκ Μελκονιάν και εξήγησε πως αυτή η φωτογράφηση έγινε στο χώρο της Λέσχης και του Βυζαντινού φρουρίου. Το ασήμι ήταν το βασικό υλικό στα κοσμήματα, αυτό που «πάντρεψε» όλες τις εποχές και ο ορείχαλκος, το βασικό υλικό στα δύο γλυπτά. Από το Βυζάντιο μέχρι τη σημερινή εποχή με τα μανικετόκουμπα και τα βραχιόλια δημιουργός και ηθοποιός πόζαραν στο φακό «ταξιδεύοντας» το κοινό.

Η Λένα Ουζουνίδου φόρεσε όλα τα γυναικεία κοσμήματα και ο Κεβόρκ Μελκονιάν, ο δημιουργός τα ανδρικά: δαχτυλίδι και μανικετόκουμπα. Όσον αφορά στα γλυπτά του, εμπνευσμένα από την Ταυροκαθαψία. Όπως οι γυναίκες της Κρήτης έδειχναν την ακροβατική τους ικανότητα, έτσι κι εκείνος αποδεικνύει τη μεγάλη του καλλιτεχνική ευρηματικότητα για μια ακόμη φορά.

Από δεκαεννέα χρονών δημιουργός κοσμημάτων έχει ως στόχο να δημιουργεί πάντα γιατί όπως λέει η τέχνη θέλει τον δημιουργό υπηρέτη της. «Η τέχνη είναι  όπως μια γυναίκα. Είναι θηλυκό η τέχνη δεν συγχωρεί την απιστία, σε θέλει πιστό» λέει και προσθέτει «Η τέχνη είναι η πιο δύσκολη δουλειά που υπάρχει, πρέπει να το έχεις από μέσα σου, να είσαι κι εσύ καλλιτέχνης κι υπηρέτης. Να έχεις την ικανότητα να αντιλαμβάνεσαι τα μηνύματα της , να είσαι «ανοιχτόμυαλος», αν δεν μπορείς να το δεις αυτό απλώς κάνεις καλά τη δουλειά σου δεν μπορείς, όμως, να λέγεσαι καλλιτέχνης» δηλώνει και βάζει πλώρη για την επόμενη εμπνευσμένη δημιουργία.
Φώτο: Ο κος Κεβόρκ Μελκονιάν ρεπορτάζ-κείμενο:Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: