«Η Ν.Δ. διαθέτει αξιόλογα στελέχη με αρχές, αξίες και ισχυρές εφεδρείες» ανέφερε ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ροδόπης, ο κος Γιάννης Βεζυριαννίδης κατά την διάρκεια εκδήλωσης κοπής πίτας χθες στην  Κομοτηνή, παρουσία μάλιστα του Βουλευτή Σερρών, του κ. Κώστα Καραμανλή (αναφορά στην ομιλία του σε άλλο κείμενο που αναρτήθηκε ήδη στο site ) και δεκάδων μελών και φίλων του κόμματος.

«Η Ν.Δ. είναι ένα κόμμα που έχει ιστορία, έχει αντέξει όλα αυτά τα χρόνια και προτάσσει πάντα το εθνικό συμφέρον» σημείωσε κι αναφερόμενος στην χώρα τόνισε πώς έχει πολλές δυνατότητες και πολλές ελπίδες. «Η Ροδόπη τα τελευταία χρόνια πήγε πίσω. Στην  Ροδόπη αξίζει να εκπροσωπούνται και τα δύο πληθυσμιακά στοιχεία της. Στόχος του κόμματος είναι η εκλογή δύο βουλευτών και από το χριστιανικό και από το μουσουλμανικό στοιχείο» ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ ευχαριστώντας κυρίως τους προκατόχους του για την παρουσία τους στην εκδήλωση, αλλά και για την δική τους συμβολή τα προηγούμενα χρόνια.

Σκληρή κριτική στην Κυβέρνηση άσκησε στον χαιρετισμό της η κα Μάγδα Γιαμουστάρη χαρακτηρίζοντας την «εθνικά επιζήμια» και σημειώνοντας πως «με το στυλό του Καμμένου υπέγραψαν τη συμφωνία των Πρεσπών» τονίζοντας πως «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόντρα στις πάγιες Ελληνικές θέσεις αποκαλώντας μάλιστα όλους τους Έλληνες που διαφωνούν μαζί του, εθνικιστές και μη νοήμονες» . Σε άλλο δε σημείο της ομιλίας της ξεκαθάρισε πως η ΝΔ είναι αντίθετη σε όποια μορφής βία από όπου κι αν προέρχεται. «Προσπαθούμε να είμαστε σε επαγρύπνηση γιατί δεν αντέχει άλλο ο τόπος » ανέφερε στο σύντομο χαιρετισμό του ο βουλευτής Έβρου της ΝΔ κος Αναστάσιος Δημοσχάκης. Την προσδοκία του ότι το 2019 θα φέρει καλύτερες μέρες για την Ροδόπη, την Περιφέρεια και την χώρα  μοιράστηκε με τους παρευρισκόμενους ο περιφερειάρχης Αν.Μ.Θράκης, κ. Χρήστος Μέτιος σημειώνοντας πως «η πραγματικότητα δείχνει ότι οι πολίτες βιώνουν αδιέξοδα.» Κάλεσμα να στηρίξουν όλοι την προσπάθεια του για την εκλογή του στο δήμο Κομοτηνής απεύθυνε ο υποψήφιος Δήμαρχος, κ. Αντώνης Γραβάνης σημειώνοντας πως «είναι ώρα να κάνουμε την Κομοτηνή πρωταγωνιστή των εξελίξεων.» Από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης, ο κος Νίκος Τσαλικίδης ανέφερε πως έγιναν πραγματικές προσπάθειες και υπήρξε σκληρή δουλειά από την πλευρά της αντιπεριφέρειας για το καλό της περιοχής.

«Το κόμμα οφείλει να κάνει ό,τι δεν έκανε όλα αυτά τα χρόνια, να ανοίξει στο λαό» προέτρεψε η πολιτευτής της ΝΔ, η κα Βούλα Ελευθεριάδου σε μια ιδιαίτερα φορτισμένη ομιλία σημειώνοντας πως θα πρέπει να μπουν νέοι στο κόμμα, να έχουν το δικαίωμα λόγου και συμμετοχής. «Το κόμμα της ΝΔ να ανοίξει πόρτες και παράθυρα σε όλο τον κόσμο» ανέφερε χαρακτηριστικά. Πιο πριν είχε επισημάνει την αναγκαιότητα της ενότητας σημειώνοντας «πρέπει την επόμενη μέρα να είμαστε όλοι μαζί». Νωρίτερα οι συνεργάτες της δεν είχαν κρύψει τη δυσαρέσκεια τους για την αναφορά του κ. Κ. Καραμανλή στο πρόσωπο του κ. Στυλιανίδη ως «επικεφαλής του ψηφοδελτίου της ΝΔ στην περιοχή», κάτι το οποίο, όπως ο ίδιος διευκρίνισε μετά παρεξηγήθηκε, καθώς αυτό που  ήθελε να πει ήταν  ότι ο κος Στυλιανίδης, ως πρώην βουλευτής θα είναι εκ νέου υποψήφιος. Και στην ομιλία του, όμως, λίγη ώρα αργότερα, δεν παρέλειψε να κάνει πάλι ονομαστική αναφορά στον πρώην Υπουργό πλέκοντας του το εγκώμιο και εξαίροντας την απόφασή του να συνεχίσει να είναι υποψήφιος σε μια δύσκολη εκλογική περιφέρεια, που η εκλογή του δεν είναι πάντα δεδομένη. Στο σύντομο χαιρετισμό του ο κος Κατρατζή Μουσταφά κάλεσε όλους να προτάξουν το καλό του τόπου και να δουλέψουν γι αυτό.

Στην ομιλία του ο πρώην βουλευτής Ροδόπης, ο κος Ε. Στυλιανίδης υποστήριξε πως «Οι Πρέσπες «ξόδεψαν» το Βουκουρέστι. Η Κυβέρνηση με μεγάλη ευκολία «ξόδεψε» Ελλάδα για να προστατέψουν τα κυβερνητικά στελέχη  τις καρέκλες τους. » Παράλληλα, χαρακτήρισε το Νομό Ροδόπης «ορφανό Νομό» λόγω της μη εκλογής βουλευτή από την παράταξη της ΝΔ μην παραλείποντας να αναφερθεί σε ζητήματα που αποτελούν, όπως είπε, αρνητική εξέλιξη για τον τόπο, όπως: το κλείσιμο  Τραπεζικών Υποκαταστημάτων και σχολείων, η μη αξιοποίηση των διερχόμενων τουριστών από το τελωνείο της Νυμφαίας,  αλλά και η υποβάθμιση του ΔΠΘ από την 3η θέση πανελλαδικά στην 8η.
Φώτο: Στιγμιότυπα από την ετήσια εκδήλωση κοπής πίτας της ΝΔ ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφίες:Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: