Μια μικρή «κυψέλη» που δεν σταματά να εργάζεται και να δημιουργεί είναι το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.) Κομοτηνής. Με τον ιό της γρίπης να μην αγγίζει τους πάντα μάχιμους μαθητές και τις ακούραστες μαθήτριές του, είναι όλοι και όλες στις «επάλξεις του σχολείου», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο διευθυντής του Σχολείου ο κος Ηλίας Βλάχος.

Έτσι, στους άμεσους σχεδιασμούς του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας είναι η συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης Ορφέας για την υλοποίηση εργαστηρίων κι όχι απλών ομιλιών. Ήδη έγινε ενημέρωση για την Νικοτίνη και το Κάπνισμα, ήταν ένα βιωματικό εργαστήρι, πράγμα που εξασφαλίζει μια πιο ενεργητική συμμετοχή από την πλευρά των μαθητών και των μαθητριών. Εργαστήρι που θα πραγματοποιείται μια φορά την εβδομάδα.

Και οι άλλες δράσεις του Σχολείου, παλιές και νέες, συνεχίζονται κανονικά. Ήδη προχωρά καλά το project δια βίου άσκηση, οι εκπαιδευόμενοι μεταβαίνουν στις εγκαταστάσεις του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής. «Η συμμετοχή είναι πολύ μεγάλη, δεν φεύγει κανένας, κάνουν όλοι την άσκηση τους.» τονίζει ο κος Βλάχος. Επίσης, αναφέρεται και στο project: «Ματιές στην Τέχνη», όπου ασχολείται με θέματα ελληνικής μυθολογίας και πόσο μπορούμε να μάθουμε για την ιστορία και την μυθολογία μέσα από έργα Τέχνης, ένα δρώμενο, επίσης πολύ σημαντικό όπως λέει.

Συνεχίζονται και φέτος οι ενημερώσεις για την ασφάλεια στο Διαδίκτυο και η επαφή με το ραδιόφωνο. Μια εβδομαδιαία εκπομπή που γίνεται στο «Δίαυλο Ροδόπης» με υπεύθυνο καθηγητή τον κ. Θεόδωρο Βρουζέλη για θέματα σημαντικά της εποχής και της κοινωνίας.
Φώτο: Ο κος Ηλίας Βλάχος –μαθητές και μαθήτριες του ΣΔΕ ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: