Ο κος Κίμων Λεχούδης, αντιδήμαρχος Τουρισμού

Βαρύτητα στις εργασίες αποκατάστασης και συντήρησης των αθλητικών υποδομών δίνει η δημοτική αρχή, και ο Κίμων Λεχούδης, αντιδήμαρχος Τουρισμού, δηλώνει στην ΕΡΤ Κομοτηνής πως θέλουν να βοηθήσουν τον αθλητισμό και να δώσουν τη δυνατότητα στους δημότες να αθλούνται και στη γειτονιά τους, ανεξάρτητα από το κόστος.

«Ξεκινήσαμε πολύ καλά από τα υπαίθρια γήπεδα που είναι δίπλα στο κλειστό. Η τεχνική υπηρεσία δίνει προτεραιότητα σ’ αυτό το έργο με την έγκριση 500.000 ευρώ για την αναβάθμιση των αναψυκτηρίων που βρίσκονται στον χώρο», δηλώνει ο κ. Λεχούδης, και σημειώνει ότι οι αθλητικοί χώροι δεν είναι ποτέ αρκετοί. «Πάντα χρειαζόμαστε καινούργιους χώρους ώστε να αθλούνται τα παιδιά. Είναι κάτι που θέλει και η δημοτική αρχή, να υπάρχουν πολλοί και σε καλή κατάσταση αθλητικοί χώροι ώστε να αθλούνται τα παιδιά», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Ήδη, έχει γίνει μια πρώτη καταγραφή των αναγκών. Σε κάποιες παιδικές χαρές που φιλοξενούν αθλητικούς χώρους έγινε και ένα δεύτερο βήμα, εργασίες διαμόρφωσης και εξωραϊσμού, έλεγχος της στατικότητας στις μπασκέτες, αντικατάσταση φθαρμένου εξοπλισμού. Παράλληλα έχει αλλάξει και η περίφραξη σε όλους τους μικρούς αθλητικούς χώρους.

Στους υπαίθριους χώρους άθλησης δε λείπουν οι ζημιές και οι βανδαλισμοί αγνώστων, γι΄αυτό και ο κ. Λεχούδης καλεί τους δημότες και τους κατοίκους των γειτονιών στα όρια των οποίων βρίσκονται οι υπαίθριοι χώροι να είναι προσεκτικοί και να προστατεύουν οι ίδιοι τους χώρους αυτούς όσο το δυνατόν καλύτερα.

Όσον αφορά τα μαζικά προγράμματα άθλησης, ο σχεδιασμός που έγινε για τα καλοκαιρινά προγράμματα ακυρώθηκε λόγω της Covid-19. «Δε θέλουμε να ρισκάρουμε, η Υγεία πάνω από όλα. Στόχος μας είναι η ενίσχυση του μαζικού αθλητισμού με νέα προγράμματα και περισσότερους γυμναστές», σημείωσε ευχόμενος, «ας είμαστε όλοι υγιείς και θα μας δοθεί η ευκαιρία να απολαύσουμε τα οφέλη.»

ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφίες: Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: