«Πρέπει να δουλέψουν όλοι καλύτερα και περισσότερο. Να δείξουν ποιοι είναι χωρίς να χρειαστεί να πούνε ψέματα στους δημότες τους» δηλώνει αναφερόμενος στους αιρετούς που εξελέγησαν στις Αυτόδιοικητικές Εκλογές ο δημοσιογράφος κος Νετζάτ Αχμέτ και σημειώνει . «Αν δεν μπορούν να κρατήσουν τους λόγους τους, ας μην τους δίνουν. Τα χρόνια έχουν αλλάξει, οι πολίτες μέσω του Internet μπορούν να παρακολουθούν τα πάντα, οπότε κανείς δεν μπορεί εύκολα να τους κοροϊδέψει. »

Ο κος Νετζάτ Αχμέτ

Όπως λέει ο κος Νετζάτ Αχμέτ το νέο σύστημα επιβάλει συνεργασίες. «Έχεις ανάγκη και τους άλλους ανθρώπους. Σκεφτόμενοι τον τόπο και τους δημότες , ανεξάρτητα αν τους έχουν ψηφίσει ή όχι πρέπει να συνεργάζονται. Μπορείς να κάνεις κάτι καλό για τον τόπο; Αν κάποιος κάνει έργο, αν είναι άνθρωπος –άνθρωπος, τότε την στήριξη των πολιτών θα την έχει.»

Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί, όπως τονίζει στον Πρωτογενή Τομέα, εκεί στηρίζεται η τοπική οικονομία. «Στους δήμους Μαρωνείας Σαπών, Αρριανών και Ιάσμου θα πρέπει να δοθούν νέες κατευθύνσεις σε νέους κλάδους και προϊόντα. Δεν μπορεί όλα τα παιδιά της μειονότητας για παράδειγμα να γίνονται γιατροί και δικηγόροι και οικονομολόγοι, ας σπουδάζουν τον Πρωτογενή Τομέα, ας δουν επιτέλους πώς μπορούν να αξιοποιήσουν την γεωθερμία, να δημιουργηθούν σύγχρονα θερμοκήπια. Ο τόπος μας χρειάζεται ενημερωμένους αγρότες, χρειάζεται κτηνοτρόφους, ανθρώπους που θα μπορούν να παράγουν ποιοτικά και να πουλάνε οι ίδιοι τα προϊόντα τους.»

Όπως τονίζει ο κος Νετζάτ οι δήμοι μπορούν να προσφέρουν τη βοήθεια τους προς αυτή την κατεύθυνση ενημερώνοντας και κατευθύνοντας σωστά.» Δεν μπορεί μια οικονομία να στηρίζεται στην μονοκαλλιέργεια του καπνού. Παλιά με δέκα στρέμματα καπνό ζούσε μια οικογένεια, τώρα πια δεν συμβαίνει γι αυτό και μεταναστεύουν οι νέοι από αυτές τις περιοχές, όπου καλλιεργούνταν καπνό. Χάνουμε τον πληθυσμό μας. Δεν μπορεί να έχουμε ένα πληθυσμό γερόντων στην περιοχή μας.»

Τέλος, θεωρεί κάτι παραπάνω από αναγκαία την στήριξη των δήμων από την Περιφέρεια. Αλλά και την σωστή στελέχωσή τους, με επιστημονικό ,εξειδικευμένο προσωπικό. «Να δοθούν σωστές κατευθύνσεις και να γίνει αξιολογική ιεράρχηση προτεραιοτήτων. Ιδιαίτερη μέριμνα θα πρέπει να δοθεί στην προσέλκυση των νέων. Χρειάζονται οι νέοι για να πάει ο τόπος μπροστά.»
Όπως τονίζει «οι δημότες έδειξαν εμπιστοσύνη με την ψήφο τους σε συγκεκριμένους ανθρώπους. Οι εκλεγμένοι δεν θα πρέπει να τους διαψεύσουν και οι νέο -εκλεγμένοι θα πρέπει να αξιοποιήσουν την πείρα των παλιών.»
Φώτο: Ο κος Νετζάτ Αχμέτ ρεπορτάζ κείμενο-φωτογραφία: Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: