«Η έλευση των φοιτητών είναι πάντα ένα καλοδεχούμενο νέο», δηλώνει η Μαρία Αρσλανιάν, επαγγελματίας στην Κομοτηνή, και σημειώνει ότι φέτος η κίνηση δεν ήταν μεγάλη, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και του φόβου που προκαλεί.

«Ο κόσμος δείχνει το ενδιαφέρον του. Η κρίση και ο κορονοϊός με την ανασφάλεια που προκαλεί μας ‘μάζεψε’, όμως, έτσι δε γίνονται οι αγορές με βάση την ποιότητα, αλλά με βάση το κόστος. Οι πελάτες αναζητούν πια τις φθηνές λύσεις και όχι τις τόσο ποιοτικές.»

Σύμφωνα με την κ. Αρσλανιάν το «αγοράζω ποιοτικά και όχι αγοράζω φθηνά» μας απαλλάσσει από μελλοντικά έξοδα. «Σίγουρα ένα και καλό μερικές φορές είναι πιο σοφή επιλογή», λέει.

«Έχουν ξεχαστεί πια επιλογές ενός ολόκληρου νοικοκυριού. Χαίρονται οι γονείς που πέρασε το παιδί τους, αλλά φαίνεται ότι δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στα επιπλέον έξοδα, οπότε αγοράζουν για τη νέα του κατοικία λίγα και μετρημένα. Κατά τη διάρκεια των σπουδών θα δίνουν κάθε μήνα ένα ακόμη μισθό στο παιδί τους γιατί δε θα ζει πια μαζί τους, έτσι προσπαθούν για τα απολύτως απαραίτητα.»

Τέλος, δεν παραλείπει να στείλει το μήνυμά της, να συνεχίσει η τοπική κοινωνία να στηρίζει τον γείτονα και την τοπική αγορά. «Ας προσπαθεί ο ένας να στηρίξει τον άλλον. Μόνο έτσι θα καταφέρουμε να κρατηθούμε.»

ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία: Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: