Μήνυμα προς τους υπευθύνους να επισπεύσουν τις εργασίες αποκατάστασης της πεσμένης γέφυρας του Κομψάτου (ποταμός στον Ίασμο της Ροδόπης ) ή της αντικατάστασής της με νέα στέλνει ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας του Ιάσμου και πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου, ο κος Ηλίας Μπούκας. Μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής τονίζει πως από τότε που έπεσε η γέφυρα, εδώ και δύο χρόνια, όλοι οι φορείς του τόπου θέτουν τα ερωτήματα προς τους αρμόδιους ζητώντας να μάθουν: Πότε θα αποκατασταθεί η γέφυρα; Ή πότε θα κτιστεί νέα αν αυτό κριθεί σκόπιμο.

Ο κος Ηλίας Μπούκας

« Η συγκεκριμένη γέφυρα έχει χαρακτηριστικά κρίσιμης σημασίας για τον τόπο μας» δηλώνει κι εξηγεί ότι ενώνει περιοχές πολύ σημαντικές στην Κοινότητα. «Κάποιοι επαγγελματίες έχουν πρόβλημα οικονομικό από αυτή την ιστορία» τονίζει  ο δραστήριος πρόεδρος και σημειώνει με νόημα πως: «Σαν φορείς συζητάμε εδώ και καιρό την αποκατάσταση της γέφυρας. Ακούμε διάφορα, ειδικά από την Περιφέρεια, ότι δηλαδή κάποια πράγματα έχουν δρομολογηθεί και ότι κάποια άλλα έχουν «σκαλώσει» , ότι έφταιγε η προηγούμενη κυβέρνηση, ότι τώρα με την νέα θα αλλάξουν τα πράγματα , πρόσφατα μάλιστα έγινε και μια διαμαρτυρία ενεργών πολιτών, με δική τους πρωτοβουλία, στη γέφυρα».

Προβληματισμένος από το χρόνο που κύλησε χωρίς το θέμα να έχει αντιμετωπιστεί, ο κος Μπούκας καλεί για μια ακόμη φορά τους υπευθύνους να επισπεύσουν ο,οτιδήποτε έχει δρομολογηθεί γιατί, όπως λέει, ελλοχεύουν κίνδυνοι στη διέλευση της παλιάς γέφυρας. «Υπάρχει κίνδυνος κατάρρευσης και της παλιάς γέφυρας γιατί εκείνη είναι παλιά και περνούν από πάνω βαρέα οχήματα» δηλώνει επισημαίνοντας για μια ακόμη φορά «Να επισπεύσουν ό,τι έχουν δρομολογήσει. Αν δεν επισπεύσουν αυτά τα οποία έχουν δρομολογήσει και δούμε μπροστά μας ένα μεγάλο διάστημα ανυπαρξίας , τότε θα κινητοποιηθούμε ξανά» δηλώνει . Μάλιστα αναφέροντας στις αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής, αποφάσεις σχετικές με το θέμα, σημειώνει: «Έχουμε διαβάσει ότι πέρασε από την Οικονομική Επιτροπή η απομάκρυνση του πεσμένου τμήματος. Έχουν μπει χρονικά όρια για να αναλάβει ανάδοχος την κατασκευή ή νέας ή της προέκτασης της ήδη υπάρχουσας; Θα πρέπει να δρομολογηθεί γρήγορα η υλοποίηση των όποιων αποφάσεων» γνωρίζοντας καλά και ο ίδιος και οι υπόλοιποι κάτοικοι της περιοχής πως ο χρόνος δεν είναι πια σύμμαχος.
Φώτο: Ηλίας Μπούκας ρεπορτάζ κείμενο φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: