Μαθήματα αλληλεγγύης κι αγάπης από το Νέο Σιδηροχώρι

Μαθήματα αλληλεγγύης κι αγάπης από το Νέο Σιδηροχώρι
Η κα Εύα Τσουρπούδη , η «ψυχή» της εθελοντικής αιμοδοσίας στο Νέο Σιδηροχώρι.
Μαθήματα αλληλεγγύης κι αγάπης από το Νέο Σιδηροχώρι
Ο κος Δημήτρης Δημητρακόπουλος, με την κα Εύα Τσουρπούδη, τον γιο του Κώστα και την νύφη του Κετερίνα.

«Οι άνθρωποι χρειάζονται ένα πολύ απλό «τσίγκλισμα» για να κάνουν κάτι, να κάνουν το καλό.» δηλώνει η κα Εύα Τσουρπούδη , η «ψυχή» της εθελοντικής αιμοδοσίας στο Νέο Σιδηροχώρι και σημειώνει με τον ίδιο πάντα ενθουσιασμό. «Συνεχίζουμε με πολύ αγάπη. Η προσέλευση και αυτή την φορά ήταν πολύ μεγάλη. Ο κόσμος δέχτηκε την πρωτοβουλία με ανοιχτές αγκάλες.»

Στην χθεσινή αιμοδοσία μάλιστα πήραν την πρωτοβουλία να τιμήσουν έναν άνθρωπο που έχει υπηρετήσει το κίνημα της εθελοντικής αιμοδοσίας μισό και πλέον αιώνα τώρα, τον κ. Δημήτρη Δημητρακόπουλο. «Είναι ένα ελάχιστο δείγμα της αγάπης μας και του σεβασμού μας στο πρόσωπό του, ένα εύχρηστο για την συμβολή του» δήλωσε η κα Τσουρπούδη και σημείωσε πως «Στο πρόσωπο του φαίνεται το μεγαλείο της ψυχής του και ο εθελοντισμός που έχει μέσα του.»

Μαθήματα αλληλεγγύης κι αγάπης από το Νέο Σιδηροχώρι
Ο πρόεδρος του Μορφωτικού Ομίλου Νέου Σιδηροχωρίου, ο κος Γιάννης Κυριαζής

Για 16η φορά η ανταπόκριση ήταν μεγάλη. Δύο φορές το χρόνο ( τον Μαϊο και τον Νοέμβριο) δίνουν το αίμα τους, κάνοντας αυτή τη συνάντηση να φαντάζει ως μια από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις του χωριού. «Η προσφορά αίματος είναι πολύ σημαντική γιατί σώζει ζωές. Είναι πράξη προσφοράς, αγάπης, φιλανθρωπίας και ζωής. Πραγματικά νιώθουμε και λίγο περήφανοι γιατί κάθε φορά, τηρουμένων των αναλογιών, είμαστε ένα μικρό χωριό, κάθε φορά έχουμε και μια καλή παρακαταθήκη.» δηλώνει ο πρόεδρος του Μορφωτικού Ομίλου Νέου Σιδηροχωρίου, ο κος Γιάννης Κυριαζής και σημειώνει « Έρχονται όχι μόνο μέλη και χωριανοί μας, αλλά και από τα γύρω χωριά. Οκτώ χρόνια τώρα κι ελπίζουμε και υποσχόμαστε ότι αυτή την εκδήλωση θα την στηρίζουμε πάντα. Φεύγουν οι παλιοί, έρχονται οι νέοι. Θα υπάρχει μια συνεχής ροή κατά τη διάρκεια του χρόνου.»

Όσον αφορά στο μήνυμα που έστειλε και η χθεσινή διοργάνωση; «Η αγάπη προς τον πάσχοντα συνάνθρωπο είναι το μήνυμά μας. Όλοι μας, όλοι οι άνθρωποι, μπορεί αύριο να είμαστε εμείς που θα το χρειαζόμαστε το αίμα. Είναι ένα πάρα πολύ ισχυρό μήνυμα η αγάπη προς τον πάσχοντα συνάνθρωπο, που το χρειάζεται και η μικρή μας κοινωνία, αλλά και η ελληνική κοινωνία.» δήλωσε ο κος Κυριαζής.

Μαθήματα αλληλεγγύης κι αγάπης από το Νέο Σιδηροχώρι
Η κα Μαριάνθη Ανδρεάδου

Για ένα πολύ καλό παράδειγμα του πόσο πετυχημένη μπορεί να είναι μια εθελοντική αιμοδοσία, όταν διοργανώνεται σωστά και οι άνθρωποι κοπιάζουν, έκανε λόγο η προϊσταμένη του Τμήματος Αιμοδοσίας του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου Κομοτηνής, η κα Μαριάνθη Ανδρεάδου . Παράλληλα, σημείωσε πως την πρωτοβουλία αυτή την έχει συνηθίσει η τοπική κοινωνία και τη ζει σαν μια γιορτή, σαν ένα δρώμενο που πρέπει να γίνει δύο φορές το χρόνο. «Σαν γιορτή προσφοράς, αγάπης προς το συνάνθρωπο. Αντιπροσωπεύει όλο το νόημα που πρέπει να έχει ο εθελοντισμός.»

Μαθήματα αλληλεγγύης κι αγάπης από το Νέο ΣιδηροχώριΤέλος, οι εθελοντές αιμοδότες εμφανώς ικανοποιημένοι, με χαμόγελα και φωτισμένα πρόσωπα, μετά την εθελοντική τους προσφορά, έκαναν λόγο για «τρόπο ζωής» σημειώνοντας πως « Είναι μια προσπάθεια που έχει αποτελέσματα. Να ναι καλά τα παιδιά του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών» δήλωσαν και σημείωσαν « Έχουμε «λύσει» έτσι και το θέμα της αναζήτησης αίματος, όταν το χρειάζεται κάποιος. Νιώθω άλλος άνθρωπος. Ας το ακολουθήσουν όλοι. Δώσε αίμα.Είναι τρόπος ζωής.»
Φώτο: Στιγμιότυπα από την Κυριακάτικη αιμοδοσία στο Νέο Σιδηροχώρι ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφίες:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος