«Περιμένουμε να μας απαντήσουν ο Πρωθυπουργός, ο Υπουργός Εσωτερικών και η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων τι θα γίνει με μας γιατί είμαστε στον αέρα, δεν ξέρουμε αν θα επιστρέψουμε στις δουλειές μας» δηλώνει η κα Γεωργία Ευαγγελοπούλου, πρόεδρος των καθαριστριών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ροδόπης. Παράλληλα, μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής σημείωσε πως εκείνο που ζητούν είναι τριετή σύμβαση,α ν δεν γίνεται μονιμοποίηση.

Η κα Γεωργία Ευαγγελοπούλου, πρόεδρος των καθαριστριών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ροδόπης

«Τώρα με τον κορονοϊό ζητάμε κι εμείς προστασία.Είναι λογικό να φοβόμαστε, όπως όλοι μας. Κι εμείς ζητάμε αυτά που δικαιούται ο καθένας πολίτης. Δεν μπορούμε εμείς να αρρωσταίνουμε, να στέλνουμε άτομα να πηγαίνουν στη θέση μας και να τους πληρώνουμε εμείς. Αν εμείς διαγνωστούμε με κορονοϊό, τι θα γίνει; Για όλους είναι εντάξει, αλλά για μας δεν υπάρχει τίποτα. Τι είμαστε, σκουπίδια; » αναρωτιέται με παράπονο η κα Ευαγγελοπούλου μην κρύβοντας τον προβληματισμό και την αγωνία της.

Στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση της ΠΕ Ροδόπης εργάζονται 70 άτομα καθαρίστριες, 13 μόνιμες, οι υπόλοιπες ως συμβασιούχες. «Θα μπορούσαν σταδιακά να μας νομιμοποιήσουν δεν το έκαναν ούτε κι αυτό.» Μάλιστα σε αυτό το σημείο η κα Ευαγγελοπούλου σημειώνει ότι ο δήμος Κομοτηνής φέρθηκε καλά και δεν ανέθεσε δουλειά άλλη στις καθαρίστριες των σχολείων σε υπόγεια και ιατρεία, « όπως έγινε αλλού, τους ευχαριστούμε πολύ, ήταν εντάξει απέναντί μας. Το κράτος να δούμε τι θα κάνει, περιμένουμε.»
Τέλος, δεν παραλείπει να αναφερθεί και στα μέτρα προστασίας που είναι απαραίτητα την ώρα της δουλειάς. «Αντισηπτικό δεν μας έδωσαν από τα σχολεία, ούτε και μάσκες. Έχουμε μόνο γάντια, περιμένουμε να μας δώσουν μάσκες. Αν αυτό ικανοποιεί την πολιτεία, τότε τί να πω;»
Φώτο: Η κα Γεωργία Ευαγγελοπούλου ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: