Ο γνωστός μουσικοσυνθέτης-τραγουδοποιός  Χρήστος Χατζόπουλος θέλησε να περάσει κι εκείνος το μήνυμα κατά της εξόρυξης χρυσού στον τόπο μας και οπουδήποτε αλλού γιατί, όπως λέει, τίποτα καλό δεν πρόκειται να βγει από μια τέτοια εξέλιξη.

Ο γνωστός μουσικοσυνθέτης Χρήστος Χατζόπουλος

«Είναι σίγουρο και διαπιστωμένο, όσες φορές κι αν έχουν γίνει χρυσωρυχεία, μόνο το θάνατο έφεραν και μόλυνση. Η έμπνευση και η ανάγκη να «μιλήσω» έτσι προήλθε με την τριβή του με τους ανθρώπους που γνωρίζουν καλύτερα τι γίνεται.»

«Είναι ένα κομμάτι που πρωτοπαρουσιάστηκε στην πλατεία το 2013 και τώρα έγινε video με καινούργιο ήχο από στούντιο, με μοντάζ των καινούργιων εικόνων που δείχνουν την καταστροφή της φύσης και των χρυσωρυχείων και την αντίσταση του κόσμου.» εξηγεί ο κος Χατζόπουλος. Παράλληλα, στέλνοντας το μήνυμα του σημειώνει: «Ναι στην ανάπτυξη, αλλά όχι στην εξόρυξη χρυσού. Ναι στην ανάπτυξη , σε ο,τι καλό για την περιοχή μας, αλλά η εξόρυξη και μεταλλουργία χρυσού έχει αποδειχτεί οπουδήποτε κι αν έχει γίνει στον κόσμο ότι μόνο ανάπτυξη δεν είναι.»

Τέλος, ο κος Χατζόπουλος ερωτηθείς σχετικά προτείνει πως θα ήταν καλύτερα για όλους, τον τόπο και το περιβάλλον, αν αξιοποιούσαμε καλύτερα τους φυσικούς πόρους, καλύτερα την κτηνοτροφία και τη γεωργία. «Αν γινόταν εργοστάσια που δεν κάνουν κακό στη φύση. Εργοστάσια να δουλέψει ο κόσμος , όχι τέτοιου είδους όμως, ανάπτυξη, πραγματική ανάπτυξη.»
φώτο:Χρήστος Χατζόπουλος ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: