«Μείναμε σχεδόν τρεις μήνες κλειστά κι αυτό μας κόστισε πάρα πολύ και οικονομικά και ψυχολογικά» δηλώνει ο κος  Φυδάνης Παλές, γυμναστής – ιδιοκτήτης γυμναστηρίου στην Κομοτηνή και σημειώνει με ανακούφιση: «Ευτυχώς τώρα ανοίξαμε ξανά, αρχίζουμε.»

«Μείναμε σχεδόν τρεις μήνες κλειστά κι αυτό μας κόστισε πάρα πολύ και οικονομικά και ψυχολογικά» δηλώνει ο κος Φυδάνης Παλές, γυμναστής – ιδιοκτήτης γυμναστηρίου στην Κομοτηνή

Και ο ίδιος, όπως και οι υπεύθυνοι των υπολοίπων γυμναστηρίων της πόλης, έχουν πάρει όλα τα μέτρα προστασίας. Πώς μεταφράζεται αυτό; Ένα άτομο ανά δέκα τ.μ. Όλα τα μηχανήματα αεροβικής ανά δύο μέτρα απόσταση, συγκεκριμένος αριθμός ατόμων, τα οποία κλείνουν θέση για να πάνε στο Γυμναστήριο.
Σύμφωνα με τον κ. Παλέ οι άνθρωποι είναι ακόμη τρομαγμένοι. «Νομίζω ότι φοβούνται. Έρχονται σιγά –σιγά. Λίγοι στην αρχή, πιο νέοι. Εύχομαι το επόμενο διάστημα να βελτιωθεί η κατάσταση και να είναι λίγο καλύτερα τα πράγματα.» σημειώνει.

Με την απόσταση, με συνεχή καθαρισμό των μηχανημάτων, ειδικά των λαβών , όπου πιάνουν οι αθλούμενοι – πελάτες τους. Τα μηχανήματα τοποθετημένα σε απόσταση δύο μέτρων. Το προσωπικό φοράει μάσκες, φοράει γάντια, είναι σε απόσταση από τους αθλούμενους και εξηγεί τι πρέπει να κάνουν όλοι από απόσταση. « Πλένουμε συνέχεια τα χέρια. Αντισηπτικά παντού. Σαπούνια στις τουαλέτες. Ποδοκίνητοι κάδοι και χαρτιά για να καθαρίζουν τα χέρια. Ό,τι έχει πει ο ΕΟΔΥ τα τηρούμε στα γυμναστήρια» σημειώνει.

Απόσταση μεταξύ των οργάνων

Σύμφωνα με τον Κομοτηναίο γυμναστή θα πρέπει να μείνουν όλοι αυτοί οι κανόνες υγιεινής μόνιμα, είτε υπάρχει κορονοϊός, είτε όχι. Αυτοί οι κανόνες βοηθάνε και τα γυμναστήρια, και τους αθλούμενους, να είναι ασφαλείς , να γυμνάζονται ωραία, να είναι ήσυχοι. Να μπορούν να κάνουν την προπόνησή τους ήρεμα. «Μας βολεύει πάρα πολύ να περάσουμε και το επόμενο διάστημα όλους αυτούς τους κανόνες.» σημειώνει ο κος Παλές και εξηγεί πως και η προσέλευση γίνεται με ραντεβού. «Μέσω του Site του Γυμναστηρίου. κλείνουν θέση , έρχονται στο γυμναστήριο, περνάνε την κάρτα τους, άρα επιβεβαιώνουν ότι ήρθαν στη θέση τους και με αυτό τον τρόπο ξέρουμε ποιος είναι μέσα και πόσα άτομα έχει ο χώρος, ποια είναι τα ονόματα τους, αν τύχει κάτι που εύχομαι να μην τύχει σε κανέναν , ξέρουμε ακριβώς ποιοι είναι μέσα.» καταλήγει βέβαιος πως πολλά θα κριθούν από την σχολαστική εφαρμογή των μέτρων.
Φώτο: Ο κος Φ. Παλές, Γυμναστήριο ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφίες:Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: