Προσκόμματα κι αγκυλώσεις συναντά η προσπάθεια υλοποίησης του Στρατηγικού Σχεδιασμού της Αντιπεριφέρειας Ροδόπης. Στρατηγικός σχεδιασμός που υλοποιείται μέσα από το ετήσιο πρόγραμμα δράσης . Η καθυστέρηση που σημειώνεται ανησυχεί ιδιαίτερα τους κατοίκους των οικισμών που επλήγησαν από τις βροχοπτώσεις κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Ο Νίκος Τσαλικίδης, αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης για την πεσμένη γέφυρα στον Ίασμο: « Περιμένουμε το πόρισμα της επιτροπής»

«Υπάρχει η μέριμνα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση αυτών των πλημμυρικών φαινομένων, ωστόσο, δεν έχουμε πάρει την έγκριση από κάποιους φορείς, όπως είναι το Δασαρχείο.» δήλωσε στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης, κ. Νίκος Τσαλικίδης σημειώνοντας πως στόχος προς το παρόν είναι να δημοπρατηθούν όλα αυτά τα έργα, για τα οποία έχουν εξασφαλιστεί πιστώσεις και βρίσκονται προ των πυλών της δημοπράτησης με τις μελέτες τους ήδη έτοιμες. «Υπάρχουν, όμως, εμπόδια λόγω και των ηλεκτρονικών προκηρύξεων των έργων. Είμαστε σε μια συνεννόηση με το Υπουργείο προκειμένου να ξεπεραστεί ο σκόπελος και να υλοποιηθούν τα έργα.» τονίζει ο κος Τσαλικίδης.

Η πεσμένη γέφυρα του Ιάσμου

Σε αναμονή του πορίσματος και της μελέτης για την γέφυρα του Ιάσμου
Ερωτηθείς για την πεσμένη γέφυρα του Ιάσμου ο κος Τσαλικίδης αφού υπενθύμισε ότι είναι εξασφαλισμένη η χρηματοδότηση, τόνισε πως υπάρχει επίσης μια μελέτη και μια δικαστική έρευνα η οποία θα πρέπει να ολοκληρωθούν «για να», όπως είπε,  «μπούμε στην διαδικασία της ανάδειξης του νέου έργου, το οποίο θα είναι το καλύτερο για τον τόπο. Είτε δηλαδή μια καινούργια εξ ολοκλήρου γέφυρα, είτε ανακατασκευή αυτής που κατέρρευσε.»  Η εκπόνηση της μελέτης βρίσκεται σε εξέλιξη μετά την προγραμματική σύμβαση με το ΤΕΕ Θράκης. «Πότε θα ολοκληρωθεί;» ρωτήσαμε τον κο Τσαλικίδη για να απαντήσει «Το επόμενο διάστημα θα είναι έτοιμη και θα δώσει το πόρισμα εκείνο, πάνω στο οποίο θα βασιστεί η κατασκευή της νέας ή ανακατασκευή της παλιάς που κατέρρευσε  γέφυρας.»
Φώτο: Νίκος Τσαλικίδης ρεπορτάζ κείμενο φωτογραφία: Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: