«Μια Λευκή Νύχτα Θεσμός πλέον» δηλώνει με ικανοποίηση ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών Εμπορικών κι Βιοτεχνικών Σωματείων ν. Ροδόπης ο κος Ανέστης βαφειάδης και μιλά για μια εκδήλωση της αγοράς που με τη συμβολή του Δήμου μπορεί και γίνεται. «Φάνηκε ότι ο κόσμος την αγαπά, διασκέδασε έχοντας τον καιρό σύμμαχο του. Είναι σχετική η επιλογή ημερομηνίας γιατί με τον καιρό ποτέ κανείς δεν ξέρει» δηλώνει ο κος Βαφειάδης κάνοντας τον απολογισμό μιας βραδιάς που έδωσε ξεχωριστό «χρώμα» στην πόλη.

Ο κος Ανέστης Βαφειάδης με την κα Κική Κωνσταντινίδου

«Πάντα βοηθάνε αυτού του είδους οι εκδηλώσεις, αν δεν βοηθούσαν την αγορά δεν θα το ζητούσαν οι συνάδελφοι δεν θα την κάναμε κι εμείς. Γι να γίνεται 5η φορά μια εκδήλωση πάει να πει ότι κάτι γίνεται.» απαντά στο ερώτημα αν βοηθάνε αυτού του είδους οι εκδηλώσεις και εξηγεί πως μια τέτοια εκδήλωση έλκει κόσμο από τις γειτονικές πόλεις. «Όπως οι Κομοτηναίοι πηγαίνουν σε παρόμοια γεγονότα γειτονικών πόλεων, έτσι και οι κάτοικοι των γειτονικών πόλεων ήρθαν στη δική μας. Επίσης, ο Εμπορικός Σύλλογος Ξάνθης ήταν εδώ, η Ομοσπονδία της Ξάνθης ήταν εδώ, πάει να πει ότι υπάρχει μια συνεργασία πλέον.»
Η Εγνατία Οδός κάνει εύκολη και γρήγορη την πρόσβαση παρατηρεί ο κος Πρόεδρος και εξηγεί πως πολλοί επισκέπτες γειτονικών περιοχών ήρθαν, γνώρισαν την αγορά μας, κατανάλωσαν και διασκέδασαν. «Ήταν μια γιορτή που τα συνδύαζε όλα αυτά: Διασκεδάζω, γνωρίζω, ψωνίζω.»

Και στα 100 χρόνια του εορτασμού της ενσωμάτωσης της Θράκης οι έμποροι και οι επαγγελματίες της περιοχής θα δηλώσουν παρόν. «θα δούμε πώς θα συμμετέχουμε ως παραγωγικοί φορείς της πόλης» δηλώνει ο κος Βαφειάδης χωρίς, όμως, να λησμονά τα χρονίζοντα προβλήματα, που θα πρέπει να αντιμετωπιστούν. «Ήμαστε ο φτωχότερος Νομός της Ευρώπης και της χώρας, αυτό πρέπει να αλλάξει, είναι ένα στοίχημα για όλους και του χρόνου να είμαστε καλύτερα. Καλές οι εκδηλώσεις και οι γιορτές, αλλά έχουμε τα σοβαρά προβλήματα του Νομού» δηλώνει καταλήγοντας με την σημείωση « Κάνουμε τις προτάσεις μας οι πολιτικοί μας ταγοί ας σκύψουν κι ας βοηθήσουν αυτόν τον τόπο.»
Φώτο: Ο κος Ανέστης Βαφειάδης με την κα Κική Κωνσταντινίδου – Στιγμιότυπα από την «Λευκή Νύχτα» της Κομοτηνής ρεπορτάζ κείμενο φωτογραφίες:Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: