Οι δυνατοί άνεμοι και οι υψηλές θερμοκρασίες έχουν σημάνει συναγερμό στους υπευθύνους (Πυροσβεστικές, αστυνομικές, λιμενικές, στρατιωτικές αρχές , δασικές υπηρεσίες και δημοτικές αρχές ) για την πυροπροστασία. Ήδη λόγω του υψηλού κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς απαγορεύεται η κυκλοφορία πολιτών και μέσων στο περιαστικό δάσος της Νυμφαίας καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου.

Ο αντιπεριφερειάρχης, κ. Νίκος Τσαλικίδης

Σύμφωνα με δηλώσεις στην ΕΡΤ Κομοτηνής του αντιπεριφερειάρχη, του κ. Νίκου Τσαλικίδη απαγορεύεται η χρήση όλων των χώρων αναψυχής στα περιαστικά και παραλιακά άλση, στις ζώνες ευθύνης της Διεύθυνσης Δασών Ροδόπης, καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου. Απαγορεύεται επίσης το άναμμα φωτιάς σε όλη την διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου για οποιοδήποτε λόγο, σε δασικές περιοχές που τελούν υπό αναδάσωση , καλλιέργειες , σε αστικά και περαστικά άλση και πάρκα.Ακόμη , απαγορεύεται η ρίψη πυροτεχνημάτων χωρίς την έγκριση των αρχών.

Όπως τόνισε ο κος Τσαλικίδης απαιτείται η απόλυτη ετοιμότητα και η πλήρη στελέχωση όλων των δυνάμεων πυρόσβεσης . Σε ερώτηση δε για την συμβολή των εθελοντικών οργανώσεων τόνισε πως αυτή είναι σημαντική σημειώνοντας πως πρόκειται για Εθελοντικές Οργανώσεις που πληρούν τις προϋποθέσεις ασφαλιστικής κάλυψης και είναι ενταγμένες στον επιχειρησιακό σχεδιασμό του ΣΟΠΠ της Ροδόπης . Δρουν πάντα σε συνεργασία με τις οικίες Πυροσβεστικές Υπηρεσίες.
Φώτο: Ο κος Νίκος Τσαλικίδης, αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία: Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: