Οι κ.κ Λάπατας, Λεχούδης, Μπατζακας στιγμιότυπο από την παρουσίαση της εφαρμογής

Μια ολοκληρωμένη  διαδικτυακή «πλατφόρμα» η οποία διευκολύνει τη διαδικασία της χρηματοδότησης των Συλλόγων και των φορέων του Δήμου για τις δράσεις τους ανέπτυξε ο κος Θεόδωρος Μπατζάκας, διευθυντής της εταιρείας Imagic στο πλαίσιο της συνεργασίας του με το Δήμο Κομοτηνής.

“Oι Σύλλογοι γενικώς αιτούνται χρηματοδοτήσεων για διάφορες δράσεις που κάνουν, οπότε απλοποιείται όλη αυτή η διαδικασία και γίνεται ηλεκτρονικά και ταυτόχρονα προσφέρεται ένα μοναδικό εργαλείο με το οποίο το υλικό που παράγεται από τις δράσεις των Συλλόγων , το πολιτιστικό υλικό, διοχετεύεται μέσα από πολύ γρήγορα υπερσύγχρονα κανάλια, ώστε να μπορεί να παρουσιαστεί τόσο από sites, πλατφόρμες και εφαρμογές του δήμου , όσο και από συστήματα που αναπτύσσουν οι σύλλογοι για δική τους χρήση.” Δήλωσε στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες»  ο κος Μπατζάκας εξηγώντας τον τρόπο με τον οποίο το σύστημα δουλεύει.

Ο κος Θεόδωρος Μπατζάκας δημιούργησε την εφαρμογή για λογαριασμό του δήμου

Σύμφωνα με τον δημιουργό της «πλατφόρμας» «δεν χάνεται και δεν σβήνεται μέσα στο χρόνο το περιεχόμενο το οποίο δημιουργείται και ουσιαστικά «γράφει ιστορία». Όλοι αυτοί οι σύλλογοι δημιουργούν ουσιαστικά και την ιστορία του τόπου.» Ή λογική με την οποία δημιουργήθηκε το σύστημα, όπως εξήγησε ο κος Μπατζάκας, είναι να μπορεί να υποστηρίξει κάθε απαίτηση που δημιουργείται, έτσι ώστε να μην υπάρχουν κολλήματα, τεχνολογικά τουλάχιστον, και να μπορεί να εξυπηρετηθεί ο καθένας που θα ζητήσει πρόσβαση.

«Οι τελικοί χρήστες απλώς απολαμβάνουν το αποτέλεσμα.» ανέφερε  χαρακτηριστικά και σημείωσε ότι « Οι χρήστες που θα χρησιμοποιήσουν την πλατφόρμα, άνθρωποι των Συλλόγων έχουν στα χέρια τους ένα προϊόν ιδιαίτερα εύχρηστο.» Θα ακολουθήσουν απλά τις οδηγίες του Συστήματος για την καταχώρηση των δράσεων τους εξήγησε μιλώντας για ένα ολοκληρωμένο ψηφιακό σύστημα, το Smart City Management System, που έχει δημιουργηθεί και στο οποίο στο μέλλον θα μπουν κι άλλες εφαρμογές και άλλα συστήματα τα οποία θα μπορέσουν να προσφέρουν  κι άλλες υπηρεσίες για τους δημότες. «Ένας ψηφιακός δήμος;» ρωτήσαμε τον κ. Μπατζάκα για να απαντήσει: «Γιατί όχι; Φυσικά.»
Φώτο:Θεόδωρος Μπατζάκας- στιγμιότυπο από την εκδήλωση παρουσίαση της εφαρμογής ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφίες:Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: