Κάθε μέρα μαζί

Ένας Σύλλογος , μια γειτονιά, μια μεγάλη καλοκαιρινή παρέα. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Αγία Κυριακή» στην Κομοτηνή κάθε καλοκαίρι, τα τελευταία δέκα χρόνια, μισθώνει λεωφορείο για τα μέλη και τους φίλους του ώστε όλοι μαζί, οι γείτονες, να κάνουν τα θαλασσινά τους μπάνια.

Έτοιμες για αναχώρηση από την γειτονιά τους στην παραλία

«Είμαστε όλη η γειτονιά μαζί. Όποιος θέλει έρχεται. Τουλάχιστον δέκα χρόνια τώρα. Άτομα όλων των ηλικιών, μικροί και μεγάλοι. Συνυπάρχουμε, γνωριζόμαστε καλύτερα. Συζητάμε, γελάμε, περνάμε πολύ ωραία» δηλώνει η και Μάρθα Καραγιάννη, πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου « Αγία Κυριακή».

Στη θάλασσα οι κουβέντες και τα αστεία δίνουν και παίρνουν. «Το κλίμα είναι πολύ ευχάριστο. Τρεις εβδομάδες θα ανταμώνουμε καθημερινά και αν πάει καλά ο καιρός μπορεί και ένα μήνα» σημειώνει και αποκαλύπτει κοινές αγαπημένες συνήθειες: «Σαντουϊτσάκι από το σπίτι, καφέ από τα beach bar και κουβέντα”.

Η κα Μαίρη Καραϊσκάκη, ταμίας του Συλλόγου.

Γιαγιάδες και εγγόνια μαζί, νύφες, πεθερές, παππούδες , αλλά και νεαρά αγόρια. « Όσοι δεν εργάζονται, έχουν θέση» σημειώνει με καμάρι για την μεγάλη ανταπόκριση που έχει η πρωτοβουλία τους.

Χαρούμενη και η κα Μαίρη Καραϊσκάκη, ταμίας του Συλλόγου. «Περνάμε πάρα πάρα πολύ ωραία. Κάνουμε το μπάνιο μας. Δροσιζόμαστε, λέμε τα καλαμπούρια μας. Είμαστε μια χαρά. Είμαστε ήδη στην δεύτερη εβδομάδα και θα το συνεχίσουμε μέχρι τις 15 Αυγούστου. Είμαστε δέκα χρόνια τώρα στη θάλασσα, περνάμε τα καλοκαίρια όλη η γειτονιά μαζί» δηλώνει προσθέτοντας πως στην γειτονιά τους «Νοιάζεται ο ένα για τον άλλον. Υπάρχει ενδιαφέρον και για τις εκδρομές του Συλλόγου. Κάθε μήνα διοργανώνουμε και από μια εκδρομή. Να βγαίνουμε λίγο έξω, να αλλάζουμε παραστάσεις. Όλη η διασκέδασή μας είναι οι εκδρομές του συλλόγου.»
Με πιτούλα ή κέικ στο ταπεράκι, με καφέ μετά το μπάνιο μοιράζονται κουβέντες, αλλά και τα φρούτα της αυλής και περνούν σαν μια οικογένεια στέλνοντας το δικό τους μήνυμα «Συνταξιούχοι μην κάθεστε στα σπίτια. Έξω. Έστω και δύο ώρες στη θάλασσα σου δίνουν ζωή.»
Φώτο:Στιγμιότυπα λίγο πριν από την αναχώρηση ρεπορτάζ κείμενο φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: