300 τρίτεκνες οικογένειες είναι μέλη του Συλλόγου «Η κιβωτός των παιδιών». Οικογένειες με πολλά παιδικά χαμόγελα, αλλά και πολλά ζητήματα που θα πρέπει να επιλυθούν. «Θέλουμε να συνεχίσουμε δυναμικά, όσο το δυνατόν περισσότερες οικογένειες να μας γνωρίσουν από κοντά, να έρθουν σε επικοινωνία μαζί μας, να δούνε ποια είναι τα οφέλη που έχουμε στο Νομό μας.» δήλωσε στην ΕΡΤ Κομοτηνής η κα Μαρία Κακουλόγλου, πρόεδρος του Συλλόγου Τριτέκνων «Η κιβωτός των παιδιών». Παράλληλα, σημείωσε πως όλα τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου αγωνίζονται για όσο το δυνατόν περισσότερα οφέλη για τις οικογένειες – μέλη τους ευελπιστώντας ό,τι καλύτερο για όλες τις τρίτεκνες οικογένειες του Νομού Ροδόπης.

«Έχουμε φτάσει σε πολύ δύσκολα χρόνια. Χρειαζόμαστε από παντού στήριξη. Είμαστε μια κλειστή αγορά, ο Νομός μας δεν είναι πολύ μεγάλος, χρειαζόμαστε στήριξη από όλους τους φορείς, θέλουμε να είναι στο πλάι μας για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε μ’ αυτόν τον τρόπο κι εμείς όλες τις οικογένειες. Έχουμε οχλήσεις από οικογένειες που έχουν ανάγκη σε καθημερινή βάση. Μας ρωτάνε τι μπορούμε να τους προσφέρουμε, αν δεν έχουμε κι εμείς κάποια στήριξη από άλλους είναι δύσκολο να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε και να τους στηρίξουμε όπως ζητούν» δήλωσε προσθέτοντας πως πολλές τρίτεκνες οικογένειες της Ροδόπης έχουν ανάγκη υλικής και οικονομικής βοήθειας.

«Πολλές οικογένειες», σύμφωνα με την κα Κακουλόγου, είναι αναγκασμένες να ζουν με πολύ χαμηλά εισοδήματα. «Θέλουμε να βοηθήσουμε πολύ παραπάνω. Κι ευτυχώς για πράγματα τα οποία έχουμε ήδη κάνει είχαμε την πολύ σημαντική βοήθεια της Μητρόπολης , γι αυτό τον λόγο τον ευχαριστούμε πάρα πολύ τον Σεβασμιώτατο, όπως και τον αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης, τον κ. Νίκο Τσαλικίδη και τον κο Νίκο Σωτηρακόπουλο που μας στήριξε και μας βοήθησε πάρα πολλές φορές».

Όσον αφορά στο επίδομα τον 2000 ευρώ σε κάθε καινούργια γέννηση, απόφαση της Κυβέρνησης, η κα Κουλακόγλου σημειώνει πως είναι πολύ καλό μέτρο, καθώς θα πρέπει να δίνονται τέτοια κίνητρα. «Έχουμε φτάσει σε ένα σημείο που τρίτο παιδί σκέφτεται η οικογένεια για να το κάνει. Οι περισσότεροι δειλιάζουν και για το δεύτερο. Το θέμα είναι ότι πρέπει να δίνονται κίνητρα για να μπορέσει να πάει ένα ζευγάρι στο τρίτο παιδί. Πιστεύω ότι, όταν υπάρχουν τέτοια θετικά κίνητρα, υπάρχει και η ανάλογη ανταπόκριση και από τα άτομα και από τις οικογένειες μέσα στη χώρα.»

Ποια είναι η ικανοποίηση που παίρνει μια μητέρα τριών παιδιών, ρωτήσαμε την κα Κακουλόγλου για να την ακούσουμε να απαντά «Ηθική ικανοποίηση, όταν βλέπει ότι μεγαλώνει σωστά τα παιδιά της. Και τα βλέπουν να εισέρχονται σωστοί άνθρωποι μέσα στην κοινωνία. Νομίζω ότι δεν υπάρχει πιο σημαντικό από αυτό» προσθέτοντας πως όταν στηρίζεται η τρίτεκνη οικογένεια αυτό φαίνεται και σε όλα τα μέλη της.

Στο ίδιο ερώτημα η γραμματέας του Συλλόγου, η κα Δήμητρα Γιαννακίδου απάντησε πως: «Η χαρά μου είναι ότι μεγαλώνω τρια γερά παιδιά, ευχαριστώ το θεό και όλους τους παράγοντες που συμβάλουν και αισθάνομαι κι εγώ χαρούμενη» μην παραλείποντας να τονίσει: « Όταν τα παιδιά βλέπουν τους γονείς χαρούμενους στη ζωή τους, αργότερα θα θέλουν κι αυτά να γίνουν τρίτεκνοι και γιατί όχι πολύτεκνοι γονείς». Παράλληλα, σπεύδει να σημειώσει ότι θα πρέπει να στηριχτούν οι οικογένειες με φοροαπαλλαγές καταλήγοντας με την επισήμανση ότι: Ήταν πολύ άσχημη η απόφαση να κοπεί το Α21, το ποσό των 1500 ευρώ, χρήματα τα οποία δεν δίνονται πλέον. «Αυτό είναι ένα μεγάλο πλήγμα για την τρίτεκνη οικογένεια. Θα έπρεπε να μας υποστηρίζουν».

Φώτο: Η πρόεδρος, η γραμματέας και η ταμίας του Συλλόγου «Η κιβωτός των παιδιών» ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία: Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: