«Η διαμόρφωση του προαύλιου χώρου του Δημοτικού Σχολείου της Οργάνης ήταν μια δική μου ιδέα που αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή η σχολική εφορεία. Στην αρχή ο χώρος ήταν στρωμένος με τσιμέντο και χαλίκια . Όταν έβλεπα τα παιδιά να παίζουν μπάλα και να ματώνουν τα γόνατά τους ήταν σαν να μάτωναν τα δικά μας γόνατα» δήλωσε στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου της Οργάνης, κος Μεμέτ Αρναούτ.

Το 2012 με την χρήση του διαδικτύου εντόπισε μια ιδιωτική εταιρεία που ασχολείται με τέτοιου είδους έργα. «Έκανα αίτηση και μου διαμόρφωσαν 150 τετραγωνικά της αυλής , επειδή ήθελα να γίνει μια συνολική δουλειά βρήκα έναν τίμιο άνθρωπο που ήθελε να βοηθήσει τον παραμελημένο ορεινό όγκο , τον ξεχασμένο από πολίτες και πολιτικούς» δηλώνει ο δραστήριος διευθυντής και εξηγεί ότι με την βοήθεια των  συναδέλφων του έκανε αίτηση και βρήκε χορηγό ο οποίος ήθελε να βοηθήσει διατηρώντας την ανωνυμία του. «Διαμορφώθηκε έτσι ο προαύλιος χώρος, έγινε ένα αληθινό «παλάτι» για τους μαθητές της Οργάνης για συνολικά 38 παιδιά.» δηλώνει με ικανοποίηση σημειώνοντας πως από την έναρξη της νέας χρονιάς θα το χαίρονται μαζί με τα παιδιά του νηπιαγωγείου, οι 38 μαθητές και μαθήτριες του σχολείου, 37 από την Οργάνη κι ένας μαθητής από την Σμιγάδα.

«Θα είμαστε πιο ήσυχοι στο παιχνίδι των παιδιών. Ο ίδιος χορηγός μας έστειλε έναν projector, έναν υπολογιστή , έναν διαδραστικό πίνακα.» δήλωσε ο κος Μεμέτ Αρναούτ σημειώνοντας πως ιδιαίτερη πάντα είναι η βοήθεια του Δ’ Σ.Σ.. «Μας είχε πιο πριν βοηθήσει» δηλώνει και σημειώνει με νόημα πως «Στα ορεινά εμείς οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να είμαστε παράδειγμα και να αγωνιζόμαστε για το καλό των παιδιών μας.»
Φώτο: Μεμέτ Αρναούτ ρεπορτάζ κείμενο φωτογραφία: Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: