Την απογοήτευσή τους εκφράζουν οι επαγγελματίες της Ροδόπης με αφορμή την προτίμηση πολλών σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης να επιλέγουν τα Κ.Α.Α.Υ του Ιμέρου στη Ροδόπη και της Μάκρης στον Έβρο. Μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΣ Ροδόπης κ. Ανέστης Βαφειάδης εξέφρασε την πίκρα του για την επιλογή αυτή. «Η οικονομική κρίση από τη μια έχει γονατίσει τους επαγγελματίες, έρχονται και οι επιλογές αυτού του είδους και δυσχεραίνουν την κατάσταση πιο πολύ» δήλωσε χαρακτηριστικά σημειώνοντας ότι είναι δυσάρεστο να «προτιμώνται ως εκδρομικός προορισμός των μαθητών τα ΚΑΑΥ, χώρος που αποκλειστικά προορίζεται για χρήση των στρατιωτικών και των οικογενειών τους, και λειτουργεί με την φορολόγηση του Έλληνα πολίτη. Και ενώ γίνεται μια γιγαντιαία προσπάθεια από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να προσελκυστούν σχολικές εκδρομές στο Νομό μας, στην πραγματικότητα να συμβαίνει κάτι διαφορετικό από αυτό που όλοι επιθυμούμε και περιμένουμε.»

Είναι μια διευκόλυνση προς τις οικογένειες των παιδιών, οικογένειες οι οποίες έχουν πληγεί στα χρόνια της κρίσης παρατηρούμε στον κ. Βαφειάδη κι εκείνος απαντά πως είναι κάτι που το κατανοεί, το γνωρίζει, ωστόσο, θα μπορούσε να υπάρξει μια συζήτηση μεταξύ των δύο πλευρών, ώστε να προετοιμάσουν και οι επαγγελματίες καλύτερες προσφορές. «Στην περιοχή μας υπάρχουν πολλές άλλες επιλογές. Πολλά σημεία που θα μπορούσαν να αποτελέσουν τουριστικό προορισμό για τα σχολεία είτε της περιοχής μας είτε άλλων περιοχών. Οι παραλίες μας, αλλά και η ενδοχώρα προσφέρονται ως τέτοιοι προορισμοί και υπάρχει πληθώρα περιοχών , καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, κάμπινγκ, κτλ. που θα μπορούσαν με άνεση και επαγγελματισμό να προσφέρουν ότι απαιτείται.» δηλώνει ο κος Βαφειάδης σημειώνοντας πως αυτό είναι κάτι που τονίζεται και στην ανακοίνωση της ΟΕΒΕΣ. «Είναι τουλάχιστο άδικο να μην προτιμώνται οι επιχειρήσεις εστίασης της περιοχής και να συρρικνώνεται έτσι η τοπική οικονομία με ότι συνέπειες μπορεί να έχει αυτό και στις ίδιες τις επιχειρήσεις με την μείωση των εσόδων τους και την βιωσιμότητά τους, αλλά και στο ίδιο το κράτος με την αντίστοιχη μείωση των εσόδων από την φορολόγηση των επιχειρήσεων αυτών.» αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση.

Πολλά σχολεία των δύο Νομών επισκέπτονται, κατά τη διάρκεια της ημερήσιας τους εκδρομή τα Κ.Α.Α.Υ. του Ιμέρου και Μάκρης γεγονός που δυσαρεστεί σφόδρα τους επαγγελματίες αναψυχής και εστίασης. Οι χώροι café και εστίασης λειτουργούν ως επί το πλείστον με τους φοιτητές του Δ.Π.Θ. και με τους ντόπιους. Η έλευση των μαθητών θα ήταν σίγουρα μια επιπλέον ανάσα για τους ιδιοκτήτες και τους εργαζόμενους.

Μοιράσου το άρθρο: