Νεκρό εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς σε πρόχειρη κατασκευή στην πόλη της Κομοτηνής ένα 4χρονο κοριτσάκι. Η φωτιά εκδηλώθηκε στην οδό Τέρμα Αδριανουπόλεως, στην πιο υποβαθμισμένη περιοχή της Κομοτηνής.Για την κατάσβεσή της επιχείρησαν 11 πυροσβέστες με 5 οχήματα.

Φώτο ΠτΘ

Ήταν μετά τα μεσάνυχτα όταν η Πυροσβεστική Υπηρεσία ενημερώθηκε για την πρόκληση πυρκαγιάς σε παράγκα στην Οδό Τέρμα Αδριανουπόλεως, περιοχή που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το κέντρο της Κομοτηνής. Αμέσως σήμανε συναγερμός. Ωστόσο, η έγκαιρη άφιξη της ΠΥ δεν στάθηκε ικανή να γλιτώσει το τετράχρονο κοριτσάκι, το οποίο και ανασύρθηκε νεκρό.

Η γειτονιά στην Οδό Τέρμα Αδριανουπόλεως κατοικείται από Ρομα, στην πλειοψηφία τους άνθρωποι κάτω από το όριο της φτώχειας, οι οποίοι κατοικούν σε αυθαίρετες κατασκευές από ευτελή υλικά (λαμαρίνες, χαρτόκουτα, ξύλα). Συνήθως πολυμελής οικογένειες που αναγκάζονται να ζουν σε ένα και δύο «δωμάτια». Την περίοδο του χειμώνα προσπαθούν να αντιμετωπίσουν το κρύο χρησιμοποιώντας μικρές  ξυλόσομπες ή μαγκάλια και καίγοντας ξύλα που συνήθως συγκεντρώνουν οι ίδιοι.

Μοιράσου το άρθρο: